dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Terrassen in Suriname mogen eindelijk weer open

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

Een opluchting voor de houders van terrassen, want die mogen vandaag, met inachtneming van de geldende protocollen voor de horecasector weer open. Het besluit volgt na breedvoerig overleg tussen de regering en de horecasector. De regering had woensdag bekendgemaakt dat onder andere casino’s open mochten. Echter was dit niet het geval voor terrassen. Binnen de sector is toen verontwaardigd gereageerd, omdat de terrassen juist open ruimten zijn.

“Partijen hebben zich gecommitteerd aan de afspraak dat er clusterinspecties zullen plaatsvinden, waarbij er niet geschroomd zal worden om sanctionerend op te treden en ernstige sancties op te leggen aan overtreders van de protocollen, zowel bezoekers als eigenaren,” zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Keurmerk
Tijdens het overleg heeft de horecasector haar inzichten gepresenteerd. De stakeholders hebben duidelijk aangegeven waar ze naar toe willen, namelijk het instellen van een keurmerk. “Je krijgt een keurmerk als terras wanneer je geïnspecteerd bent door het clusterteam van de overheid, wanneer je voldoet aan alle eisen en protocollen krijg je zo een keurmerk.” Het verkrijgen van een keurmerk zal wat tijd kosten.

Robbin Roemer, voorzitter van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo (SUP), geeft aan dat er een belangrijke taak is weggelegd voor het horecacollectief. Op hen is een dringend beroep gedaan dat zij via hun kanalen bezoekers informeren dat zij zich aan de protocollen houden bij bezoek aan de diverse terrassen.

Protocollen
“Wij moeten erop toezien dat bezoekers hun mond- en neusbedekking ophouden als ze niet eten of drinken, en wij moeten ook ervoor zorgen dat bezoekers op tijd naar huis gaan, zodat ze niet tijdens de lockdown nog over straat zijn,” zegt Roemer.

Vanuit de overheid is een dringend beroep gedaan op het collectief om erop toe te zien dat er geen verdere verspreiding plaatsvindt van het Covid-19-virus, “omdat de vrees bij de overheid blijft dat met name in de horecasector de spreiding snel kan toenemen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTerrassen in Suriname mogen eindelijk weer open