Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Teller coronabesmettingen in Suriname op twee; derde in Nederland

Geplaatst

op

Corona Virus

In Suriname zijn er nu twee positieve gevallen van het coronavirus. Dit is zojuist bekendgemaakt tijdens de dagelijkse persconferentie van de regering. Een derde persoon is terug naar Nederland afgereisd.

Volgens de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, is de derde persoon in Suriname geweest, maar in Nederland positief getest. Deze mededeling is door Nederland gedaan aan Suriname.

Nu wordt nagegaan met wie deze persoon in Suriname contact heeft gehad, omdat zij in quarantaine moeten. Voor wat betreft de twee positieve gevallen in Suriname, zegt Jessurun dat beide vanuit Nederland naar Suriname zijn afgereisd.

Het eerste geval van besmetting met het COVID-19-virus is vorige week bekendgemaakt. De gezondheidstoestand van de eerste patiënt is stabiel, zei Jessurun. Deze patient is vanuit het Regionaal Ziekenhuis Wanica naar het St. Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo overgebracht. In de voorbije dagen werd een hogere koorts gemeten en specialisten willen haar van dichtbij controleren.  Verder is gemeld dat zes andere personen ook zijn getest. Het resultaat wordt afgewacht.

Er is vandaag door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing en het Directoraat Nationale Veiligheid overleg gevoerd met de hotelsector om quarantaineplekken te identificeren.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Lucisnne

Beterschap allemaal

blakka-ambra

Ik heb een informatieve artikel geschreven met het oog op de Surinaamse bevolking en Corona. Informatie die niemand durft te schrijven of uit te spreken maar ik denk iemand moet het doen. Corona is in de lab gemaakt, heeft een eigenaar die het pattent heeft en zoals gewoonlijk is er ook een vaccin. Waarom moesten er dan mensen doodgaan als er een vaccin bestaat. De Neo-Hitler is weer bezig geweest.Iedereen kent hem maar niemand weet dat hij dat doe, nou ja wellicht een paar wereldleiders die het weten. Als je geld genoeg heb kan je heel de wereld bedonderen en… Lees verder »Advertentie

Suriname

Economistenvereniging vraagt Surinaamse regering Wet uitzonderingstoestand in te trekken

Geplaatst

op

Ves

In De Nationale Assemblee (DNA) moet vandaag de Wet Uitzonderingstoestand worden behandeld. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vraagt aan de regering om deze wet direct in te trekken.

Ze vinden dat samen met de belangrijkste belanghebbenden om de tafel moet worden gezeten om te praten over actieve burgersteun aan de regering om een oplossing te vinden voor de COVID-crisis en de financieel-economische crisis.

Volgens de VES is de COVID-19-uitbraak een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid van Suriname en moet die niet alleen adequaat, maar ook nationaal worden aangepakt.

De VES is vindt dat er in de samenleving geen enkele rechtvaardiging bestaat voor het uitvaardigen van nieuwe wetten om deze crisis te bestrijden. Gelet op de huidige stand van de gezondheidszorg en de orde in het land is er voldoende ruimte om deze crisis binnen de bestaande orde te bestrijden.

De Wet Uitzonderingstoestand is naar letter en geest een middel dat niet in verhouding staat met de kwaal. De VES vindt dat de COVID-crisis absoluut niet gebruikt mag worden om burgerrechten te beperken en vooral om het financieel-economisch wanbeleid voort te zetten.

Deze Uitzonderingstoestand is volgens de organisatie bedoeld om het verkeerde financieel-economische beleid voort te zetten en nu zonder wettelijke beperkingen de gecreëerde begrotingstekorten ongebreideld monetair te kunnen financieren. Bovendien wil deze wet het recht om te protesteren tegen het wanbeleid dat de gemeenschap nog verder zal verarmen, afpakken.

De Uitzonderingstoestand zal het bedrijfsleven verlammen en de samenleving sociaal hard treffen en de toekomstige generaties, onze eigen kinderen, in armoede dompelen. Voor de VES is dit onverklaarbaar en roept daarom alle maatschappelijke groeperingen op om zich uit te spreken over de beknottingswet van de overheid. verder is de vrees is aanwezig, dat met deze wet de regering de rijkdommen van de samenleving zal verpanden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen