Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Televisiekanaal NDP uit de lucht gehaald;mogelijk om interview Bouterse

Geplaatst

op

Purple Tv

Kanaal 12.5 van de Nationale Democratische Partij (NDP) is per direct uit de uitzending gehaald. Dit is gebeurd in opdracht van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). De paarse partij zou geen vergunning hebben. Volgens Clairy Linger van de NDP is nooit gezegd dat er een vergunning nodig was. Via ATV is 12.5 gehuurd en al die tijd was Purple TV zonder problemen in de lucht. Om 21.00 uur zou een interview worden uitgezonden van NDP-voorzitter Desi Bouterse. 

Linger beweert dat zij elke maand de huur aan ATV betalen. Zij is via Telesur gebeld met de mededeling dat de zender uit de lucht gaat. “Wij gaan maandag gelijk een vergunning aanvragen,” zegt Linger. Eerder heeft de NDP-leiding ook niet van Telesur vernomen dat er een aanmaning was, omdat nders zij een vergunning zouden aanvragen. 

Door het telecommunicatiebedrijf is bovendien geen reden opgegeven voor de abrupte stopzetting, maar ze vermoedt dat het te maken heeft met het interview dat om 21.00 uur uitgezonden zou worden. De NDP heeft intussen andere kanalen aangeboord om het interview toch nog uit te zenden. Ook via Facebook is het interview te volgen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 06:10

Ik wil niet kijken naar een leugenachtige roofdier. Als mensen de partij verlaten is er heel wat aan de hand. Zodra het weer goed gaat met SU volgt er weer een staatsgreep. Let maar op! De lust naar macht en geld blijft spoken in het hoofd van lands grootste moordenaar. Deze man is geld en machtbelust. Nu stelt hij helemaal niks voor, is maar een zielige oude man die nog berecht moet worden en 20 jaar moet zitten. Waarom daar niks aan wordt gedaan is een groot raadsel. Boefdraad is al gevlucht. Wacht met tot Brontosaurus de benen neemt?

Carl
zaterdag 1 augustus 2020 17:53

Ze zijn nu op zoek naar platforms waarmee zij nog steeds het denken en handelen van sommigen in de samenleving willen beïnvloeden. De campagnepodia zíjn verdwenen net als de macht om over van alles te beslissen.DNA is niet meer de stempelmachine die, wat ze maar ook bedachten, netjes goedkeurde en van een stempel voorzag. De Cultuurtuin en de Wakapassie zijn nog maar het begin van wat er nog allemaal naar boven moet komen, denk aan gronden en consessies. Er is al genoeg aandacht voor het financiële. Men probeert nu de slagkracht uit deze regering te halen, waarbij de ABOP ook… Lees verder »Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen