woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Televisie-uitzendingen STVS hervat

lees ook ...

Unicef ondersteunt ministerie NH bij WASH-projecten in het b...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) zal het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bijstaan bij de uitvoering van water-, sanitatie- en hygiëne (WASH)-projecten in het binnenland. Di...

De uitzending van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geleidelijk aan opgestart. Vooralsnog gaat het om een proefuitzending. Vanwege wateroverlast die een gevolg was van hevige regenval gingen de zenders van de STVS op zondag 8 augustus uit de lucht. Er was door het water behoorlijk schade aangericht.

De Raad van Toezicht (RvT) bij de STVS is maandag in spoedoverleg getreden met de directie van het televisiestation en de vakbond, terwijl zondagavond de ernstige situatie werd besproken. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken oriënteerde zich zondag bij de STVS en bood steun aan voor het snel weer in de lucht brengen van de zenders.

Vanwege de ontstane situatie had de leiding van de STVS in overleg met de opererende vakbond besloten dat het werk hervat zou worden, nadat de veiligheid van het personeel gewaarborgd zou zijn. Voorzitter Murwin Leeflang benadrukte dat het personeel niet in staking was. Aan hun was gevraagd om voorlopig thuis te blijven.

Technici hebben er hard aan gewerkt om het daarheen te leiden dat de STVS-zenders weer operationeel zijn. Met minister Somohardjo zijn er mogelijkheden besproken die op korte termijn zullen worden uitgevoerd.

De nationale zender is nu met steun van de overheid bezig te werken aan een daadwerkelijke structurele oplossing voor de wateroverlast bij regenval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelevisie-uitzendingen STVS hervat