maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Telesur wordt als graaipot gezien

lees ook ...

Minimumloon meer dan 75% omhoog; Fasten your seatbelts

Er komt weer een nieuw algemeen minimumloon in Suriname, bij gebrek aan mogelijkheden de prijzen te weerhouden te stijgen. De Nationale Loonraad (NLR) bracht op woensdag 01 februari advies uit aan min...

Het personeel bij het telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) blijft bij zijn eis dat de directeur en de Raad van Commissarissen (RvC) vertrekken. Een eerste bemiddelingspoging van de regering in de staking bij het bedrijf was vruchteloos. Bondsvoorzitter Harvey Panka zegt dat opeenvolgende regeringen Telesur steeds als een graaipot hebben gezien.

Volgens hem was er vroeger een sterke directie die sommige zaken kon tegenhouden. Het eerste wat de vorige regering deed was de toenmalige directie vervangen en haar pionnen plaatsen, waardoor ze haar gang kon gaan. Vaak genoeg wordt ervanuit gegaan dat een nieuwe regering aantreedt en daarmee ook een nieuwe RvC wordt aangesteld en dat zaken anders zullen aangepakt zullen worden. Echter blijkt dat het beleid wordt voortgezet.

Uit de cijfers van het vorig boekjaar blijkt dat de koersverliezen van Telesur 43 miljoen US dollar bedragen omdat nog steeds tegen een koers van SRD 12.50 diensten worden aangeboden, terwijl de centrale bank koers al geruime tijd hoger ligt. De bond pleit daarom ervoor dat de koers waartegen de diensten worden aangeboden wordt bijgesteld. “We lijden enorme verliezen door de koersverschillen”, verduidelijkt Panka.

President-commissaris Sanjay Raghoebarsingh kan zich totaal niet terugvinden in de staking. Hij ligt vooral niet wakker om het feit dat de bond het vertrouwen in de raad heeft opgezegd. “De bond is gesprekspartner van de directie en niet van de raad. Dus vertrouwen opzeggen in ons ligt niet op zijn bord. Alleen de aandeelhouder kan dat doen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur wordt als graaipot gezien