dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur verhoogt tarieven in lijn met nieuwe unificatiekoers van de CBvS

lees ook ...

Minister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi...

Schoenmaker hou je bij je leest, of uit het Surinaams vertaald is de boodschap voor de minister van Volksgezondheid: Amar Ramadhin, hark je eigen tuin voor je praat over de mijne. Over de hele kust...

Vanaf deze maand zullen de tarieven van het Surinaamse telecommunicatiebedrijf Telesur stijgen. Sinds februari vorig jaar hanteerde het staatsbedrijf een koers van SRD 32,71 voor de US-dollar. In overleg met de regering is nu besloten over te stappen naar de unificatiekoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), die momenteel SRD 36,87 voor de US-dollar bedraagt.

Telesur benadrukt dat het handhaven van de oude koers een negatief effect heeft gehad op de liquiditeitspositie van het bedrijf. Na een grondige evaluatie van deze financiële impact is, na uitgebreid overleg met de regering, besloten om over te gaan naar de koers die door de CBvS wordt vastgesteld. Deze koers zal vanaf 22 januari 2024 van toepassing zijn op de mobiele diensten van Telesur.

In een persbericht verklaarde het bedrijf: “Wij ondersteunen de Sustainable Development Goals en doen er alles aan ‘to leave no one behind’. Tegen deze achtergrond bieden wij een sociaal internetpakket aan, waardoor eenieder deelgenoot kan zijn van de digitale reis. Wij leven in een digitaal tijdperk waarbij Telesur de rol op zich heeft genomen om de digitale toekomst van Suriname veilig te stellen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur verhoogt tarieven in lijn met nieuwe unificatiekoers van de CBvS