zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
1
(1)

Telesur verhoogt tarieven vanaf 1 november

lees ook ...

Speciale dag voor kinderen met autisme

In het kader van WereldAutisme dag op 02 april, organiseert de Rotaract Club of Genesis het project 'Seeing Life Through Another Lens'. Er zal die dag extra aandacht besteedt worden aan kinderen met a...

Vanaf 1 november zullen de internetdiensten in Suriname worden verhoogd. De internetdiensten zijn grotendeels afhankelijk van import van materiaal en aankoop van internationale capaciteit uit het buitenland. Deze importen moeten in valuta worden voldaan en daar komt ook een bedrijf als Telesur niet onderuit.

Door de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname in juni 2021 naar SRD 21 voor de US$, hebben wij voor de uitdaging gestaan om de bedrijfsvoering op economisch verantwoorde wijze te plegen, doch de dienstverlening – die nu meer dan ooit een cruciaal element voor de ontwikkeling van de samenleving is – betaalbaar te houden voor de Surinaamse burger. Dit meldt Telesur in een persbericht.

Volgens het bedrijf is de gehanteerde koers van SRD 12.50 voor de meeste diensten aangehouden, terwijl andere spelers op de markt er gelijk toe over zijn gegaan marktconforme tarieven te hanteren. Vanwege de financiële crisis en de gevolgen van Covid-19-pandemie is er hier over continue overleg geweest met de regering.

Op aangeven van de overheid zijn de tarieven al die tijd niet aangepast. Er is samen met de eigenaar, gewerkt aan oplossingsmodellen die zowel bedrijfseconomisch verantwoord als sociaal-maatschappelijk dragelijk zijn.

Vast Breedband Internet
De prijsaanpassingen voor vast breedband internet zijn zodanig dat het dragelijk is voor de samenleving maar ook bedrijfseconomisch verantwoord zijn. De bedrijfsverbindingen zoals data-internet, VPN worden met 24% aangepast. Deze aanpassing garandeert Telesur om een goeie prijs-kwaliteit verhouding te garanderen in de dienstverlening zowel kwalitatief als kwantitatief.

Ondanks deze prijsaanpassing blijft Telesur met z’n tarieven het meest aantrekkelijke in de markt. Als trusted digital partner zullen wij onze klanten steeds informeren over de te behalen voordelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn voordeliger bellen tijdens de dal-tijden, gebruik maken van de pakketten die gratis belminuten en/of andere voordelen bieden en de maandelijks voordeelacties volgen.

Vaste Telefonie
In de afgelopen maanden is na goed overleg met de regering rekening gehouden met de gevolgen van de financiële crisis en de pandemie op de samenleving. Wij hebben als bedrijf de gevolgen hiervan geabsorbeerd door niet marktconforme tarieven aan te bieden. Echter kan dit niet langer voortgezet worden en is het bedrijf genoodzaakt tot aanpassingen over te gaan.

De continuïteit van de telecommunicatie dienstverlening moet gegarandeerd blijven. Verder moeten de nodige stappen gezet worden om verder te werken aan het veiligstellen van de digitale toekomst van Suriname.

“Wij hebben ons hieraan gecommitteerd en blijven onze dienstverlening uitbreiden en moderniseren, zodat iedereen hiervan optimaal gebruik kan maken. Wij streven ernaar binnenkort nóg hogere internetsnelheden aan te bieden afgestemd op de groeiende behoefte van onze klanten,” meldt het bedrijf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur verhoogt tarieven vanaf 1 november