maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur valt regelmatig uit in het binnenland door slecht weer

lees ook ...

Vp Brunswijk ontmoet bewoners van Flora in meet the people a...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zet zich in het kader van een "Meet the People"-actie in om rechtstreeks contact te leggen met alle lagen van de bevolking. Zijn doel is om dagelijks door het hele ...

In het Boven-Suriname gebied ligt het network van Telesur regelmatig stil. Vaker raken de bewoners hun beltegoed hierdoor kwijt. Eenmaal opgewaardeerd geldt de geldigheidsduur van Telesur met of zonder actief network. Opwaarderen betekent in dit gebied, dus niet dat men toegang heeft tot de verbinding. Wanneer de verbinding is hersteld, is het beltegoed reeds vervallen. Milton Eduards , van Botopasie meldde dit al in 2021. Men is over het algemeen zeer ontstemd.

“Waardeer je voor drie dagen data op en het netwerk valt een dag uit, dan krijg je je geld of belminuten niet terug,” zegt hoofdbasya Belvon Manuel. Hij vindt dat het bedrijf voor isolatie van het gebied zorgt.

Het hebben van een Telesurmast in het Bataligebied zorgt niet voor oplossing volgens kapitein Armand Bannafoo. Men moet ook in het gebied op zoek gaan naar bereik.

Jennis Asraf, manager corparate communication van Telesur, zegt: “De masten in het binnenland worden van energie voorzien middels zonnepalen. Door de aanhoudende zware regens in het binnenland krijgen de panelen niet voldoende zonlicht om optimaal opgeladen te worden.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur valt regelmatig uit in het binnenland door slecht weer