zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
4
(1)

Telesur staakt om slecht financieel beleid

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt oliemaatschappijen, maar voorl...

- President waarschuwt oliemaatschappijen, maar start oliewinning nog niet duidelijk? - Bouwen Nickeriaanse diepwaterhaven en behoud natuurgebied Bigi Pan, gaat dit samen? - Hooghart verwacht een gr...

Vanmorgen werd op een algemene ledenvergadering (alv) van de bond van Telesur besloten dat het personeel ‘per direct’ in staking ging.  “Het nieuws dat het bedrijf de salarissen van het personeel maar een jaar lang kan garanderen, heeft het personeel enorm gestoord”, zei bondsvoorzitter Harvey Panka die vond dat dit het gevolg was van slecht beleid.

Panka vindt  het financieel beleid van Telesur slecht. Hij haalde aan dat Telesur nog steeds een koers van 12,50 gebruikt , terwijl de koers van de centrale bank al enige tijd op 21 is. Het bedrijf schijnt ruim  US$ 43 miljoen aan schulden te hebben. De bond zegde het vertrouwen in de directie op en eiste per onmiddellijk een vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf. Er blijkt ook nog SRD 220 miljoen aan betalingen van klanten open te staan bij Telesur.

Panka is in contact getreden met minister Jubithana van TCT die nu met een regeringsdelegatie in Guyana zit. De bond geeft de regering één etmaal om een reactie te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur staakt om slecht financieel beleid