maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
4
(1)

Telesur staakt om slecht financieel beleid

lees ook ...

Ministerie OW heeft nu BAVPers

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft medewerkers een drie maanden durende opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aangeboden die nu afgerond is. De twaalf geslaagden namen op maan...

Vanmorgen werd op een algemene ledenvergadering (alv) van de bond van Telesur besloten dat het personeel ‘per direct’ in staking ging.  “Het nieuws dat het bedrijf de salarissen van het personeel maar een jaar lang kan garanderen, heeft het personeel enorm gestoord”, zei bondsvoorzitter Harvey Panka die vond dat dit het gevolg was van slecht beleid.

Panka vindt  het financieel beleid van Telesur slecht. Hij haalde aan dat Telesur nog steeds een koers van 12,50 gebruikt , terwijl de koers van de centrale bank al enige tijd op 21 is. Het bedrijf schijnt ruim  US$ 43 miljoen aan schulden te hebben. De bond zegde het vertrouwen in de directie op en eiste per onmiddellijk een vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf. Er blijkt ook nog SRD 220 miljoen aan betalingen van klanten open te staan bij Telesur.

Panka is in contact getreden met minister Jubithana van TCT die nu met een regeringsdelegatie in Guyana zit. De bond geeft de regering één etmaal om een reactie te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur staakt om slecht financieel beleid