zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur rond …..Expansion project af

lees ook ...

Achterstallige salarissen leerkrachten worden deze maand uit...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft vandaag de samenleving op de hoogte gebracht van recente ontwikkelingen met betrekking tot de salarisbetaling van een aantal leerkrac...

Telesur voert een project uit om de dienstverlening landelijk aan de klant te verbeteren. Men streeft naar betere ontvangstcapaciteiten voor mobiele internetverbinding. In deze fase van het LTE- en Microwave Sites Expansion-project zullen 34 masten worden geüpgraded met microwave schotels en dertien met zonnepanelen installaties. Alle zendmasten moeten na afronding de modernste transmissieapparatuur hebben.

Dit is een uitbreidingsproject waarin drie activiteiten belangrijk zijn. Het gaat om het upgraden van LTE-draadloze antennes, microwave schotels en zonnepanelen. Hiermee zullen vooral gebieden in het verre binnenland uit hun isolatie gehaald worden. Testen die genomen zijn, waren hoopgevend. Downloadsnelheden bereikten pieken tot 120 megabits in seconden.

De eerste twee projectfasen zijn succesvol uitgevoerd. Wanica, Paramaribo, Para, Brokopondo, Commewijne, Saramacca, Marowijne, Nickerie en Sipaliwini vielen hieronder. Men werkte als laatste onder andere aan de zendmast in Galibi waar de  dienstverlening niet meer voldeed aan de vraag. Deze staat aan de monding van de Marowijnerivier. Mobielinternetgebruikers in dit gebied hebben nu toegang tot 4G LTE-mobiel netwerk.

Sites in het binnenland zijn voor het projectteam een enorme logistieke uitdaging, omdat niet overal goed toegankelijk is. Veel creativiteit is nodig om er te komen. Materiaal en mankracht moeten via lucht en water vervoerd worden.

“Desalniettemin blijft Telesur zich onvermoeid inzetten. Als grootste digitale communicatiepartner in Suriname wil het alle klanten datgene bieden waar die aanspraak op maken namelijk de best mogelijke digitale ervaring om hun groei te faciliteren”, benadrukt de telecomprovider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur rond .....Expansion project af