donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur presenteert financiële update aan president Santokhi

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft een update gegeven over haar financiële situatie tijdens een presentatie aan president Chandrikapersad Santokhi. De bijeenkomst vond plaats op het Kabinet van de President op vrijdag 12 januari 2024, in aanwezigheid van Mike Antonius, de directeur van Telesur, leden van zijn directieteam, de Raad van Commissarissen (RvC) en de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Uraiqit Ramsaran.

Tijdens de presentatie benadrukte Antonius dat het bedrijf de afgelopen drie jaar financiële uitdagingen heeft doorstaan. Om de voortdurende verbeteringen en garanties in de dienstverlening te waarborgen, is het van essentieel belang dat de directeur als toezichthouder toeziet op de naleving van regelgeving en wetgeving, evenals de institutionele invulling van projecten.

Het staatshoofd benadrukte de prioriteit van de regering om de kwetsbare samenleving te beschermen. Momenteel wordt onderzocht hoe de regering studenten kan ondersteunen met een studietoelage, waarmee ze hun eigen financiële lasten kunnen dragen. Er wordt geschat dat ongeveer 80.000 studenten van universiteiten, VOS, VWO, IMEAO en vergelijkbare instituten baat zouden hebben bij een dergelijke regeling. Met behulp van de studietoelage zouden studenten eventuele kostenverhogingen gemakkelijker kunnen opvangen. De president heeft Telesur de opdracht gegeven om een presentatie voor te bereiden met concrete voorstellen voor een sociaal pakket ten behoeve van de doelgroepen die de regering wil beschermen. Over drie weken zal de regering opnieuw samenkomen om de mogelijkheden verder te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur presenteert financiële update aan president Santokhi