woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur herdenkt 40-jarig bestaan

lees ook ...

Government is unable to pay its $70 million debt

According to Stanley Raghoebarsing, Minister of Finance and Planning, before the meeting of the Council of Ministers, the state cannot pay the oil corporations the US$70 million (RvM). The minister sa...

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft op 1 januari zijn 40-jarig bestaan herdacht en speciaal daarvoor een nieuw billboard onthuld. Veertig jaar is een grote mijlpaal. Er werd in een aangepaste Covid-setting stilgestaan bij enkele markante ontwikkelingen. Sinds de omzetting van ‘s Lands Telegraaf en Telefoonbedrijf naar Telesur in 1981, speelt Telesur een essentiële rol in de technologische ontwikkeling van Suriname, zegt het bedrijf.

Met het oog op verbetering heeft Telesur de afgelopen paar jaren flink geïnvesteerd in zijn netwerk. Zowel het Telesur Nationaal Breedband Project, waarbij het verouderde kopernetwerk is vervangen met glasvezel, alsook de introductie van 4G LTE en 5G, zijn binnen dezelfde periode succesvol afgerond.

Hiermee garandeert Telesur de connectiviteit van Suriname voor de komende 20 jaar, waarbij het bedrijf niet slechts functioneert als telecom operator, maar een verandering ondergaat richting een digital communication service partner.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, sprak zijn felicitaties uit en stond stil bij de Telesur slogan Keeping us in touch. “Laten wij die touch maken met onze klanten en overige stakeholders, dan zullen wij merken dat we veel minder hoeven te investeren in binding, maar dat het een gedrag wordt binnen Telesur om verder een leidende rol te vervullen binnen onze samenleving,” zei de minister.

Voorzitter van de Telegraaf en Telefoon Werknemers Organisatie Suriname, Harvey Panka, gaf namens de bond en medewerkers aan de schouders onder het werk te zullen blijven zetten. Sanjay Raghoebarsing, president-commissaris van de Raad van Commissarissen, gaf aan dat Telesur een prachtig bedrijf is en dat het nu tijd is om nog verder te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur herdenkt 40-jarig bestaan