zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Telesur en Medische Zending pakken Covid-communicatie samen aan

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi goes abroad for medical a...

On April 1, 2023, President Chandrikapersad Santokhi would spend a few days in the Netherlands as recommended by his medical team, which consists of Surinamese and foreign physicians. The purpose i...

Om de verschillende doelgroepen te bereiken zullen Telesur en de Medische Zending samen informatie verstrekken over feiten en mythes over het Covid-virus. Zij zullen ervoor zorgen dat de informatie in de verschillende talen via verschillende media bij de doelgroepen terechtkomt. De bedoeling is dat mensen uit de gemeenschappen zelf aan het woord komen om medeburgers de juiste uitleg te geven, zegt Jennis Asraf, PR van Telesur.

Verder wordt geholpen met de communicatie tijdens vaccinatiedagen en worden ook de locaties bekendgemaakt. Het bedrijf zorgt er ook voor dat niet alleen de gemeenschap in de kustvlakte de juiste informatie krijgt, maar dat alle burgers toegang hebben en zelf hun beslissing kunnen nemen op basis van feiten. De projecten die tot nu toe zijn uitgevoerd, zijn communicatie in verschillende talen via diverse radio- en tv-kanalen.

De vaccinatiedag in Powakka werd uitgezonden, zodat de mensen uit de gemeenschappen ook zelf aan het woord konden komen om hun ervaring te delen. “We hebben gemerkt dat in Powakka vrij veel mensen gehoor hebben gegeven aan de campagne. We moeten nu nagaan hoe het op de andere plekken is gegaan.” Het telecommunicatiebedrijf gaat door met de communicatie en zal ook komen met leuke acties waar mensen hun voordeel kunnen halen.

Telesur heeft, vanaf het moment van het Covid-19-virus in Suriname de kop op stak, steeds op diverse manieren de gezondheidssector ondersteund in de strijd tegen dit virus.

“Gezondheid van de gemeenschap is ons erg na aan het hart. We hebben ook de noodkreet van de Medische Zending gehoord en gemeend ze te ondersteunen met vooral het gedeelte van de communicatie en ervoor te zorgen dat de verschillende gemeenschappen in het binnenland toegang krijgen tot informatie van betrouwbare instanties en in hun eigen taal.”

Alhoewel het een aanrader is om je te vaccineren, is en blijft het een vrije keus. “We hopen dat mensen ervoor kiezen zichzelf en de gemeenschap te beschermen, zodat we meer vrijheden in het dagelijks leven kunnen hebben en we geen geliefden meer hoeven te verliezen aan deze vreselijke ziekte,” zegt Asraf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur en Medische Zending pakken Covid-communicatie samen aan