Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Telesur en Digicel Suriname passen prijzen aan

Geplaatst

op

Teldigi

Telesur en Digicel de twee  aanbieders van telecommunicatiediensten in Suriname hebben de  prijzen van hun producten en diensten aangepast.  Dit als gevolg van de koersaanpassing die maandag werd doorgevoerd door de Centrale Bank van Suriname. De wisselkoers van de Amerikaanse dollar werd gebracht van de reeds lang achterhaalde  koers van SRD7.52 naar een koers van 14,29.

Op sociale media is er een mineurstemming over de waardevermindering van de belkaarten. Een belkaart van SRD10 die USD 1,73 waard was zou maar een waarde van USD 0,69 hebben. Over de aanpassing van de prijzen voor breedband internet is nog niets bekend. – culturu.com

 

 

 

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Surinder
donderdag 24 september 2020 05:28

Een belkaart van SRD10 die SRD 1,73 waard was zou maar een waarde van SRD 0,69 hebben.

Wat bedoelt u ? 10 SRD die 1.73 Srd waard was is nu 0.69 Srd. Ik snap het niet of word bedoeld USD HELP ME.

Amai
donderdag 24 september 2020 05:33

Met andere woorden. verklaart hiermee dat 10 SRD nu 0.69 SRD IS geworden. Hoe kan dat in GODSNAAM?

Karin
donderdag 24 september 2020 06:02

Suriname gaat failliet vroeger liepen we met duizenden guldens om een brood te kopen. Die kant gaan we weer word bedoeld. Surinaams geld heeft geen waarde. Een verklaart van 10 srd is niets waard word hiermee bedoeld.

Elsje
donderdag 24 september 2020 06:30

Ze verhogen. Wie is de dupe van de shit benzine verhoging. HET VOLK. Mensen we gaan kapot hier in het land. Elke dag gaan de prijzen omhoog je blijft denken waar ik een srd kan vinden. Salaris is omlaag gegaan maar benzine gaat omhoog. Dan laat een andere president komen. 1 uit het buitenland. Surinamer in het buitenland die gestudeerd heeft kom ons redden anders worden we arm net als Afrika.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen