Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Telesur-directeur roept op tot het omarmen van het 5G-netwerk in Suriname

Geplaatst

op

Mike Antonius. Foto: NII

Mike Antonius, directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), roept op tot het omarmen van het 5G-netwerk en gebruikmaken van de innovaties en kansen die het biedt. Het 5G internet biedt kansen voor de verdere ontwikkeling van Suriname vooral wanneer het gaat om de e-visie, waarbij het de bedoeling is om diensten in ons land zoveel als mogelijk te digitaliseren.

In het buitenland worden veel zendmasten in brand gestoken, uit angst voor het 5G-netwerk. Suriname zit in de beginfase, maar hoe sneller we het omarmen, hoe verder wij kunnen geraken, zegt de directeur. De voordelen voor de gemeenschap zijn sowieso snelheid en gemak, benadrukt Antonius.

De Telesur-topman zegt de bezorgdheid van de samenleving over de introductie van 5G in het land te begrijpen. Hij ziet echter het verband niet tussen het COVID-19-virus, zoals die momenteel in de wereld speelt en zegt dat er geen reden is tot vrees.

Stralingen wetenschappelijk beoordeeld

De stralingen van 5G zijn niet alleen op wetenschappelijke basis door onderzoekers beoordeeld, maar voldoen ook aan de restricties van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Telesur volgt als telecomoperator in Suriname ook deze restricties. In de afgelopen weken zijn mede tegen de achtergrond van het coronavirus objecten van telecombedrijven in Europa vernietigd vanwege het verband dat men legt tussen dit virus en 5G.

Antonius legt uit dat ook rondom de introductie van het internet 2G en 3G mensen zich zorgen hebben gemaakt. Volgens hem is dit om de tien jaren het geval bij de introductie van een nieuwe mobiele standaard. Bij 5G is er echter niets veranderd ten opzichte van 3G en 4G. Directeur Antonius zegt dat niemand last heeft gehad van 3G en 4G en dat bij 5G die vrees ook niet hoeft te bestaan.

Noodzaak introductie

Volgens hem was de introductie van 5G ook noodzakelijk vanwege de e-visie voor Suriname. 5G biedt meer ruimte dan alleen whatsappen of het versturen van foto’s of video’s, zoals het verrichten van betalingstransacties. 

“Als we zeggen dat we Suriname niet willen uitsluiten van de digitale ontwikkeling in de wereld dan kunnen we deze connectiviteit niet uitsluiten,” stelt Antonius. Hij gelooft dat Suriname gezien de ontwikkelingen wel op het punt is om deze stap te maken. “We moeten niet wachten tot we ready zijn, maar ons ready maken.”

Culturu.com

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Wiskey

Ik weet t egt niet. Ik lees en hoor verschillende dingen over een link tussen 5G en Corona virus. Het lijkt alsof mijn verstand nu ook op nul is. Ik hoop wel dat alle onderzoekingen goed zijn gedaan en niet dat om een klein beetje geld de mens duppe ervan wordt…want je ziet zelf, ziekte kent geen rijkdom.

Dotveba

Weer is Suriname verkrijgbaar voor Hong kong Foei . Geef het land gelijk aan foei, verkoop het land niet om zich te verrijken onder tafel .

Dotveba

Als Pakistan de Chinezen niet terug kan betalen die in eigenbelang is gestoken,door verdragen dan is Bulutistan een staat van China waar geen enkele Pakistani niet welkom zijn . Ik weet niet of China voor een Chinezen minister al in Suriname al heeft die onder tafel politiek drijft? Mogen jullie zelf invullen.

Vervuurt

NIET DOEN, IN BRAND STEKEN DIE HANDEL. ZEER SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID.

Waldemar

Ik ga 5G echt niet omarmen hoor. Bovendien wordt er een opzettelijke berichtgeving de wereld in geholpen als zouden mensen een vrees hebben voor Covid-19 door 5G.
Mainstream media zet tegenstaanders van 5G neer als domme sukkels.⁸
De vrees is dat overheden MEER CONTROLE ZULLEN KRIJGEN DOOR 5G GEBRUIK ZOALS AL IN CHINA. En dat is een terechte vrees.
OPO UN AI!!

Tulsa

Geld en macht. We weten veel niet. Ik denk niet dat het verzonnen is 5G. Waar rook is zal ook vuur zijn. Deze virus kunnen ze niet aan. Er zijn fouten gemaakt waardoor deze virus is ontstaan. De nieuwe virussen komen nu steeds sneller achter elkaar.Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen