vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(2)

Telesur biedt regering 2-landen simkaart aan

lees ook ...

Roofoverval op goudveld mislukt

Politiebureau Brokopondo en het Regio Bijstandsteam Midden hebben in samenwerking de verdachten Piendjel P. (24), Rivaldo P. (19) en Revelino R. (21) aangehouden op het aanmeersteiger bij het stuwmeer...

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) overhandigde op dinsdag 31 augustus 2021 vijftien tweelanden simkaarten aan de regering. Dit geschiedde in het kader van de aanstaande dienstreis van president Chandrikapersad Santokhi en enkele ministers naar Nederland. 

Het gaat om het mobiel bellen en internetten waarvoor er in lokaal tarief gerekend wordt. “Het beleid van deze regering is gericht op kostenbesparing. In dat kader zijn de simkaarten ter beschikking gesteld aan de delegatie”, zegt Doric Ramlakhan, Chief Technical Officer van Telesur. Met het oog op het bezuinigen door de overheid is met de overhandiging aan de regering de eerste aanzet hiertoe gegeven. Hierdoor hoeft de delegatie geen roamingkosten te betalen.

De telecommunicatieprovider doet zich van andere aanbieders onderscheiden dankzij de optie tot een tweelandensim. Ramlakhan: “Deze simkaart heeft de mogelijkheid van twee telefoonnummers: een voor Nederland en een voor Suriname. Men kan op deze manier voordelig bellen, sms’en en internetten met familie in beide landen. Dit alles tegen het lokaletarief in zowel Suriname als Nederland, waardoor men ook voordeliger uitkomt.” Verder hoeven er, aldus Ramlakhan, geen aanpassingen in de mobiel gepleegd te worden. De tweelandensim kan bij Telesur besteld worden. De kosten per kaart bedragen 10 euro, waarvan 5 euro beltegoed inbegrepen.

Regeringswoordvoerder Alven Roosveld nam namens president Santokhi de partij simkaarten in ontvangst. Hij sprak zijn erkenning uit aan Telesur. Namens het staatshoofd gaf de regeringswoordvoerder aan dat het tot de speerpunten van het beleid behoort om als land meer te besparen en letten op de uitgaven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur biedt regering 2-landen simkaart aan