woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Telesur besteedt US$ 1,5 miljoen aan reparatie glasvezelkabel

lees ook ...

President Santokhi installs Business and Government working ...

In order to help the administration implement its plans more quickly, President Chan Santokhi established the Business and Government Working Group earlier this month. The working group was establishe...

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) heeft aan de reparatie van de internationale glasvezelkabel Suriname-Guyana Submarine Cable System (SG-SCS) ongeveer US$ 1.5 miljoen uitgegeven. De werkzaamheden die op 1 augustus zijn begonnen zijn intussen afgerond. Er moesten volgens het bedrijf dringende reparaties worden uitgevoerd. Deze hebben echter langer geduurd dan verwacht, omdat ook niet eerder geconstateerde defecten aan het licht kwamen tijdens de fysieke inspecties.

Het bedrijf heeft voldoende back-up capaciteit om het internetverkeer via de internationale glasvezelkabels Americas II, Kanawa en ARCOS op te vangen, maar wegens een storing op de lokale back-up glasvezelkabels te Moengo, als gevolg van onverantwoordelijke graafwerkzaamheden van derden, hebben de klanten enige vertraging ervaren.

Intussen is er een rapport opgemaakt van de graafschade en is de rekening hiervan gepresenteerd aan de veroorzaker, meldt Telesur. Deze kosten zullen verhaald worden op de veroorzaker.

De reguliere dienstverlening verliep vanaf 15 augustus weer normaal via de herstelde lokale back-up glasvezels richting Americas II, Kanawa en ARCOS, terwijl de werkzaamheden in zee aan de SG-SCS hun voortgang hadden.

Het internetverkeer loopt weer via de herstelde SG-SCS zeekabel, Americas II, Kanawa en ARCOS, en wordt het verkeer nauwlettend gemonitord, laat het bedrijf weten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTelesur besteedt US$ 1,5 miljoen aan reparatie glasvezelkabel