Naar aanleiding van de honderden niet werkende opwaardeerkaarten hebben de benadeelden via mails en facebook vele vragen gesteld aan de directie van Telesur. Het Telesur webcare team heeft wel geantwoord dat er inderdaad niet werkende belkaarten zijn verkocht die de winkelier moet vergoeden, net zoals bij het loket vriendelijk werd meegedeeld.
Het heeft er veel van dat Telesur een fraude belkaartenprobleem heeft en het in eerste instantie heeft willen afwentelen op de klant wiens geld zij hebben laten verliezen, alsook de winkelier die eventueel uitgescholden kan worden, omdat hij de klant niet kan vergoeden. Maar sinds kort hebben enkele klanten elektronische opwaardering gehad van hun eerder falende kaarten.
Telesur klanten vragen
Als jullie weten dat deze valse of ongedekte belkaarten in de omloop zijn waarom wordt deze informatie niet gedeeld met de gemeenschap, uw klanten? U hebt blijkbaar gewoon honderden kaarten geblokt of gelockt en bent klaar met de benadeelde klant ?!
Waarom stuur je me naar de supermarkt waar ik het heb gekocht, lek’ mi sabi ete na soort snesi winkri mi bay den karta!! Ik mag het dan gaan uitvechten met die winkelier, maar op grond waarvan zou hij een open gekraste kaart van een vreemdeling vergoeden waarvan er geen bewijs is dat ik die kaart daar heb gekocht!
Dyugu dyugu hielp
Het heeft er veel van dat door de hele dyugu, dyugu, de stampei van honderden mensen op Face Book en mails naar het bedrijf over de niet werkende belkaarten en hun niet werkende “oplossing”, eigenlijk afscheping, Telesur is gaan begrijpen dat niemand dit pikt.
De altijd zo lankmoedige Surinaamse consument was niet bereid zwijgend zo pijnlijk geld te verliezen in deze moeilijke tijd, waarbij je elke cent 3 keer omkeert voordat je het uitgeeft. Het werd steeds duidelijker vanuit de honderden benadeelde klanten, die tezamen voor vele tienduizenden Surinaamse Dollars benadeeld zijn, dat er een groot technisch of fraude probleem gaande is, of is geweest.
Nu wordt sorry gemaild en alsnog het op te waarderen bedrag overgemaakt naar de mobiele telefoons van de klanten. Eind goed, al goed zullen we zeggen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de scherp dalende verkoop van beltegoed en het overgaan van klanten naar concurrent Digicel ook geleid tot inkeer van het Telecommunicatie bedrijf Suriname, met de bijnaam Telezuur.