zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

lees ook ...

Hybride zonne-energiecentrale van start in Poeketie, verlich...

Op zaterdag 6 april 2024, markeerde een historisch moment voor de bewoners langs de Tapanahonyrivier in Suriname, met de ingebruikname van een hybride zonne-energiecentrale in Poeketie, Tapanahony. He...

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief als werkgever aandacht gevraagd voor mogelijkheden en uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Volgens de vertegenwoordigers van Teleperformance is het bedrijf de grootste callcenter in de wereld, welke nu al een aantal jaren actief is in Suriname. Dit bedrijf richt zich momenteel op verdere uitbreiding, welke gepaard zal gaan met werkgelegenheid, vooral voor jongeren.

Mac Andrew zei bij deze gelegenheid dat bedrijven de drijvende kracht vormen achter de Surinaamse economie en dat hij daarom elke uitbreiding en investering toejuicht, vooral als die ook een positieve impact zullen hebben op werkgelegenheid, maar ook op jongeren. Hij verzekerde de vertegenwoordigers van Teleperformance dat het ministerie altijd bereid is om faciliterend op te treden.

Hij verwees in dit verband naar het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’ (Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren), nadat Teleperformance het vraagstuk van benodigd kader had aangestipt. Met dit project zal het ministerie werkzoekenden de benodigde vaardigheden aanleren, afgestemd op de behoeften van de sectoren.

De bewindsman benadrukte het belang van dialoog, samenwerking en participatie, om zodoende concrete resultaten te behalen, welke de ontwikkeling van Suriname ten goede kan komen en wenste Teleperformance veel succes toe met hun bedrijfsactiviteiten en plannen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTeleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid