zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Tekorten op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van AZP

lees ook ...

Douane op Schiphol ontdekt cocaïne verstopt in masala van Su...

De Nederlandse douane heeft een opmerkelijke vondst gedaan op Schiphol, waarbij een speurhond cocaïne ontdekte die verborgen zat in pakken masala. Deze pakketten werden vermoedelijk vanuit Suriname in...

De Neonatale Intensive Care Unit (NICU) afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een nijpend tekort van 14 NICU-verpleegkundigen. Ook een tekort aan goed werkend medisch equipment voor de intensieve bewaking van pasgeborenen speelt het ziekenhuis parten. Het ministerie van Volksgezondheid, het AZP en de vakgroep Kindergeneeskunde brainstormen om te komen tot een oplossing.

Momenteel is in overleg met de kinderartsen een investering in medisch apparatuur ter waarde van ruim een half miljoen Euro goedgekeurd en reeds uitgevoerd. Wat de personeelstekorten betreft is in overleg met de NICU en het AZP, door Volksgezondheid gekeken naar het acuut wegwerken van tekorten door de inzet van buitenlandse zorgwerkers.

Het ministerie overlegt met diverse instellingen,  te komen tot de invoering van maatregelen om de ‘brain drain’ tegen te gaan. Daarbij is het wijzigen van de loonstructuur niet uitgesloten. Het is een belangrijke maatregel om dit probleem tegen te gaan, aldus Volksgezondheid.

Op korte termijn zal met motiverende maatregelen naar specialistisch zorgpersoneel toe, getracht worden om de ‘brain drain’  te remmen.
Middellang- en lange termijn oplossingen zijn uitgestippeld om algemeen zorgpersoneel door middel van praktische opleidingen op een duurzame manier te brengen naar het punt, waar zij de specialistische zorgwerkers kunnen ondersteunen in de werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekorten op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van AZP