maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tekort schoolmeubilair in Suriname binnenkort opgeheven

lees ook ...

Nederland investeert 13.3 miljoen euro in Surinaamse sectore...

Bij het aantreden van de regering in 2020 werd na bijna een decennium van stilstand de samenwerking tussen Suriname en Nederland op politiek niveau nieuw leven ingeblazen. Uit de accountantscontrole b...

Vanaf de opening van het schooljaar op 3 oktober wordt er landelijk geklaagd over een tekort aan schoolmeubilair. Niet alleen leerkrachten, maar ook ouders of verzorgers hebben geklaagd over dit probleem. Velen vinden dat er in de vakantie meubilair kon worden geleverd.

Gebleken is dat kinderen niet dagelijks naar school kunnen, omdat ook de klassen te groot zijn. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) meldt in een persbericht dat binnenkort het tekort aan meubilair zal worden opgeheven. De afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie (LPD) is al begonnen met de distributie van stoelen en tafels naar de verschillende scholen.

De departementsleiding is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en werkt voortdurend aan de randvoorwaarden voor goed onderwijs. Schoolleiders kunnen zoals gebruikelijk hun aanvraag voor meubilair doen bij de afdeling LPD.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekort schoolmeubilair in Suriname binnenkort opgeheven