woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Tekort aan rundvlees binnenkort opgelost

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

Er is al een geruime tijd een tekort aan rundvlees in Suriname. Dit tekort wordt als het aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ligt binnenkort opgelost. Als directe oplossing ziet de bewindsman het tijdelijk verlenen van toestemming voor het importeren van vee. Met de nieuwe maatregelen kan er gewerkt worden aan het betaalbaar houden van rundvlees, zei de minister aan journalisten.

Het tekort is niet iets van nu, zegt de bewindsman. Er is een wet voorbereid die het slachten van vrouwelijk en jong vee verbiedt. Als er vee wordt geïmporteerd hoopt minister Sewdien dat daarmee het tekort aan rundvlees enigszins wordt opgeheven en dat ook de prijs te controleren is.

Groenten en sap
Op het ministerie van LVV wordt niet stilgezeten, beweert Sewdien. Er wordt steeds gekeken naar andere mogelijkheden ter bevordering van de productie. LVV is volgens de minister bezig projecten te implementeren voor de export van groenten. De bedoeling is dat de groenten geconserveerd worden om versheid in het buitenland te garanderen.

Verder bekijkt de departementsleiding volgens de LVV-bewindsman ook mogelijkheden voor het opzetten van een pulpfabriek voor de productie van sap. Dit project behoort ook tot een van de voornaamste doelen, die de minister wil realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekort aan rundvlees binnenkort opgelost