woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Tekort aan rundvlees binnenkort opgelost

lees ook ...

Winkel in ressort Latour gesloten vanwege onhygiënische situ...

Tijdens controlewerkzaamheden van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in het ressort Latour is een winkel di...

Er is al een geruime tijd een tekort aan rundvlees in Suriname. Dit tekort wordt als het aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ligt binnenkort opgelost. Als directe oplossing ziet de bewindsman het tijdelijk verlenen van toestemming voor het importeren van vee. Met de nieuwe maatregelen kan er gewerkt worden aan het betaalbaar houden van rundvlees, zei de minister aan journalisten.

Het tekort is niet iets van nu, zegt de bewindsman. Er is een wet voorbereid die het slachten van vrouwelijk en jong vee verbiedt. Als er vee wordt geïmporteerd hoopt minister Sewdien dat daarmee het tekort aan rundvlees enigszins wordt opgeheven en dat ook de prijs te controleren is.

Groenten en sap
Op het ministerie van LVV wordt niet stilgezeten, beweert Sewdien. Er wordt steeds gekeken naar andere mogelijkheden ter bevordering van de productie. LVV is volgens de minister bezig projecten te implementeren voor de export van groenten. De bedoeling is dat de groenten geconserveerd worden om versheid in het buitenland te garanderen.

Verder bekijkt de departementsleiding volgens de LVV-bewindsman ook mogelijkheden voor het opzetten van een pulpfabriek voor de productie van sap. Dit project behoort ook tot een van de voornaamste doelen, die de minister wil realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekort aan rundvlees binnenkort opgelost