donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Tekort aan meel leidt tot schaarste aan brood

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket vervroegd uittreden Overheidsdien...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Er zal de komende dagen een schaarste zijn aan brood- en banketproducten. De meelleverancier kon vanwege de girale US-dollar problemen bij de banken niet op tijd haar bestelling plaatsen in het buitenland. Het gevolg hiervan is dat de levering enigszins is vertraagd en doorwerkt in de broodvoorziening in Suriname.

De grootste bakker in Suriname, Fernandes Bakkerij, had vorige week al aan de bel getrokken en maakte toen bekend dat zijn vanwege het meeltekort niet optimaal zou kunnen produceren. Er werd aan de gemeenschap gevraagd om hier rekening mee te houden.

Waar er nog meel te verkrijgen was werd het rond de SRD 35 per kilogram verkocht. Heel vroeg waren vele winkels al uitverkocht. Door de schaarste hebben mensen die het zich kunnen permitteren extra brood gekocht, zei een winkelier die meestal goed bevoorraad is. Het is niet duidelijk wanneer er volop meel te verkrijgen is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekort aan meel leidt tot schaarste aan brood