maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tekort aan manschappen en geld stremt werk Economische Controle Dienst

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

Naast geld heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZOTI) een tekort aan manschappen om zijn werk goed te kunnen doen. Dit zei minister Rishma Kuldipsingh onlangs in het programma ABC Actueel. De bewindsvrouw heeft intussen een beroep gedaan op haar collega van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken om drie voertuigen aan haar ministerie, ter beschikking te stellen. De voertuigen die nog bij ex-minister Saskia Walden zijn, moeten worden ingeleverd om ingezet te worden voor het werk van ECD.

“Binnen het ministerie is er een plan uitgewerkt voor elk district. Het is de bedoeling dat de controles in elk district zullen plaatsvinden. Er zullen maatregelen getroffen worden tegen winkeliers en importeurs, die zich niet houden aan de voorgeschreven maatregelen”, aldus Kuldipsingh.

De minister zei verder dat vanaf zij het departement heeft overgenomen zij haar eigen beleid heeft kunnen toepassen. Intussen is er gewerkt aan nieuwe maatregelen voor zowel winkeliers en ondernemers. Door de ECD is er maanden terug een beroep gedaan op winkeliers om alle basisgoederen zo duidelijk en zichtbaar mogelijk uit te stallen voor de consument. Dit vergemakkelijkt het werk ook voor het team van de ECD, wanneer er prijscontroles worden uitgevoerd.

Binnen korte tijd zal de bewindsvrouw gesprekken voeren met alle ondernemers en importeurs, om zo de nieuwe maatregelen te kunnen bespreken. Het is voor de minister belangrijk dat partijen op de hoogte zijn van de huidige ontwikkelingen van het ministerie. Er moet volgens Kuldipsingh hard gewerkt worden aan de prijscontroles in de winkels, om zodoende de leefomstandigheden van de samenleving te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTekort aan manschappen en geld stremt werk Economische Controle Dienst