vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Tehuizen krijgen groentenplantjes van ministerie LVV

lees ook ...

Suriname introduceert SRD 200 en 500 biljetten voor snellere...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS), verantwoordelijk voor de uitgifte van bankbiljetten, heeft aangekondigd dat zij de geldcirculatie in het land zal verrijken met nieuwe coupures van SRD 200 en SRD...

Directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vandaag landbouwproducten gedoneerd aan Stichting Kibri Mi en Bejaardentehuis Majella te Kwatta. De donatie bestond uit diverse groentensoorten waaronder kaisoi, tomaat, kousenband en soepgroenten, tayerblad en antroewa.

Het plantmateriaal zal onder deskundige begeleiding van het ministerie geplant worden in de moestuinen van de instellingen. De directie en bewoners van de
instellingen waren zeer blij met de geste.

De geschonken groenten en het plantmateriaal zijn afkomstig vanuit de landbouwproductie van het ministerie. “Het ministerie draagt immers de zorg voor de voedselvoorziening en daarmee voedselzekerheid voor de samenleving,” zei Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam.

Niet een ieder heeft naar zeggen van de directeur gelijke toegang tot gezond voedsel. Het ministerie zal de komende tijd ook in andere ressorten en districten groenten plantjes verstrekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTehuizen krijgen groentenplantjes van ministerie LVV