woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Tegengaan misdaad en drugshandel worden besproken met president Bolsonaro

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

De president van de Federatieve Republiek Brazilië, Jaïr Bolsonaro, reist naar Suriname af voor een hechtere relatie met meer diepgang. Het staatshoofd arriveert op 20 januari. Op de Johan Adolf Pengel International Airport wordt hij met militaire eer ontvangen en opgewacht door de vicepresident, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en andere regeringsfunctionarissen.

Bolsonaro, die voor een tweedaags bezoek in Suriname zal vertoeven, heeft kenbaar gemaakt dat hij naar Suriname komt om de hernieuwde banden te consolideren. De twee naties willen een hechtere relatie met meer diepgang.

Tijdens de besprekingen zal het intensiveren van de samenwerking met het oog op wederzijds voordeel de leidraad zijn van constructieve deliberaties en in initiële discussies. Het tegengaan van grensoverschrijdende misdaad, drugshandel en het creëren van een veiligere regio zijn ook enkele van de agendapunten. Brazilië kan als grote speler met veel investeerders verder een cruciale rol spelen in het ontwikkelen van de ophanden zijnde Surinaamse olie- en gasindustrie.

De uitkomst van de bilaterale gesprekken zal vastgelegd worden in een document. Er zal een gezamenlijke verklaring door de staatshoofden van beide democratieën getekend worden, terwijl er ook een persverklaring zal worden uitgebracht. Bolsonaro vertrekt op 21 januari vanuit Suriname naar de Coöperatieve Republiek Guyana om daar bilaterale gesprekken te voeren met zijn ambtgenoot Irfaan Ali.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTegengaan misdaad en drugshandel worden besproken met president Bolsonaro