zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
1
(1)

Tegendemonstrantie of poging tot moord bij intocht Sinterklaas

lees ook ...

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congre...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol stu...

Minister Yesilgöz komt terug op gebruik van het woord “tegendemonstranten” voor het belagen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de intocht van Sinterklaas in Staphorst. Het vragenuur in de Tweede Kamer werd een botsing tussen Bij1-kamerlid Simons en de minister. Op het laatste moment heeft burgemeester Ten Kate de demonstratie gestopt, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Ook Amnesty International is niet bespaard gebleven.

Toen de actiegroep zich opmaakte bij de intocht van Sinterklaas in Staphorst om te protesteren tegen zwarte piet werden zij door tientallen mannen belaagd en bekogeld. Een auto werd aangevallen van Amnesty International werd aangevallen. Agenten stonden erbij en keken met gekruiste armen ernaar.

De minister keurt het gedrag van de ‘tegendemonstranten” af, maar kwam terug op dat woord: “Ik wilde duiden dat er groepen tegenover elkaar stonden, maar er was geen tegendemonstratie aangevraagd, dus er kan ook geen sprake zijn van tegendemonstranten.” Zij wil onderzoek doen. “Dit waren geen tegendemonstranten, dit waren mensen die zich verlaagden tot poging tot doodslag. Dat noem ik terrorisme,” aldus Simons.

Amnesty International heeft aangifte gedaan van bedreiging en vernieling, omdat ook de waarnemers van deze organisatie werden bedreigd in hun auto. De auto werd heen en weer geschud en met eieren bekogeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTegendemonstrantie of poging tot moord bij intocht Sinterklaas