dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Technische richtlijnen voor aannemers in Suriname

lees ook ...

Damaru ontvangt dubbelplatina voor ‘Mi Rosu’

De klassieker ‘Tuintje in mijn hart’ (Mi Rosu) bezorgt Damaru dubbelplatina, na goud en platina eerder. Zestien jaar geleden zong hij het nummer, dat gewijd is aan zijn dochter met Jan Smit. Het numme...

De afdeling Ontwateringswerken van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een presentatie technische richtlijnen gegeven aan aannemers over hoe landelijk ontwateringsproblemen structureel aan te pakken. Er is onlangs een openbare aanbesteding gehouden voor bedrijven, die zowel open als gesloten rioleringen moeten gaan opsporen. Aannemers die voor deze werkzaamheden in aanmerking komen hebben de nodige werkinstructies meegekregen.

Tijdens de presentatie is benadrukt waar extra opgelet moet worden bij het uitvoeren van onder meer ophaalwerkzaamheden. Volgens het nieuwe beleid van het ministerie zullen in het vervolg presentaties worden gehouden voor grote projecten, waarbij de technische zaken op een correcte wijze worden uitgelegd.

Het uiteindelijke doel van de presentatie was dat alle bedrijven in de toekomst dezelfde werkmethode moeten hanteren. De juiste toepassing van werktuigen is erg belangrijk voor het ministerie. Tijdens het opschonen van lozingen en kanalen wordt vaak geconstateerd dat bermen en taluds beschadigd raken.

Gedurende de presentaties zijn instructies gegeven hoe een graafmachine langs een kanaal of lozing dient te staan, alvorens te starten met het werk. Overleg met de nutsbedrijven is noodzakelijk, zodat de aannemer weet waar ondergrondse waterleidingbuizen, stroom- of telefoonkabels zijn geplaatst.

Bedrijven die belast zijn met kolkputten zijn van de juiste instructies voorzien, namelijk hoe een put te openen, hoe het zand te verwijderen en uiteindelijk het deksel dicht te metselen, indien daar behoefte aan is. Om het asfalt te beschermen tegen schade, zouden er rubberen matten moeten worden gebruikt voor het verplaatsen van de zware machines, in plaats van autobanden. In verband met de wateroverlast zijn veel aannemers aan de slag gegaan om primaire lozingen op te schonen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTechnische richtlijnen voor aannemers in Suriname