maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Technieken plantvermeerdering aangeleerd op Adek

lees ook ...

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelt...

Op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeK) werd er gisteren 19 augustus aan de studenten van de studierichting Agrarische Productie in duurzame Landbouw werd er een plantvermeerderingstechnieken training verzorgd. De training werd verzorgd aan zestien studenten waarvan er drie landbouwers zijn.

Tijdens deze training werd de trainees geleerd hoe het aanmaken van plantmateriaal van vruchtbomen geschied. Hierbij werd hen technieken zoals marcotteren, oculeren en enten geleerd door de agrarische voorlichters van het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

LVV en Adek zijn overeengekomen om vaker trainingen te verzorgen aan de studenten. De opgeleide cursisten zullen de opgedane kennis toepassen met als doel diverse citrus variëteiten te vermeerderen om uiteindelijk kwalitatief goed plantmateriaal ten verkoop aan te bieden aan de samenleving.

De directeur van Landbouw, Soedeshchand Jairam, oriënteerde zich persoonlijk op AdeK, om de studenten toe te spreken. Hij hen aan dat de wereld zoekt naar voedsel, maar dat  Suriname zo goed als zelfvoorzienend kan zijn met de kennis die er is en de vruchtbaarheid van onze gronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTechnieken plantvermeerdering aangeleerd op Adek