woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
1
(1)

Team van VIDS begint aan 3D-kaart project in Konomerume

lees ook ...

Tweede editie Designer Fashion Night

Iraida Rijker van IBA Events & Consultancy heeft een passie voor mode, kunst, cultuur en muziek. Ze gelooft dat cultuur bindt. Reden genoeg voor haar om een tweede Designer Fashion Night te organi...

Het VIDS-team heeft onlangs succesvol hun aankomst in Konomerume (Donderskamp) gemaakt. Binnen deze groep hebben zes personen eerder een training gevolgd onder leiding van Lisa Best over het creëren van driedimensionale kaarten (3D-kaarten) en het gebruik van het bijbehorende computerprogramma.

Deze training behandelde de basis van het programma en andere essentiële technieken, terwijl tegelijkertijd de grondslagen werden gelegd voor het maken van een 3D-kaart van het woon- en leefgebied van Konomerume, inclusief een groot deel van hun omgeving. Tijdens de dorpsvergadering werd het doel van de 3D-kaart opnieuw besproken. De kaart zal dienen als een hulpmiddel voor toekomstige plannen en het programma werd gepresenteerd, waarbij de samenwerking van de dorpsbewoners werd benadrukt.

De ontwikkeling van een participatieve 3D-kaart is van cruciaal belang, aangezien de bewoners van het dorp het gebied het beste kennen en in staat zijn om belangrijke kenmerken zoals jachtgebieden, visgebieden, specifieke bosgebieden, wetlands en locaties van benodigdheden zelf op de kaart te plaatsen.

De bouw van de kaart is op maandag van start gegaan. Schoolkinderen uit de bovenbouw hielpen met het overtrekken van de basislaag, aangezien de vakantie naderde en ze vanaf 10 uur beschikbaar waren. Na het overtrekken worden per laag de benodigde delen uitgesneden. De kaart zal bestaan uit vier lagen en het reliëf van het woon- en leefgebied van Konomerume zal zichtbaar worden.

Andere dorpelingen volgen het proces op de voet en dragen bij door te helpen en verhalen te delen, zoals de geschiedenis van Konomerume. Een ander deel van het VIDS-team bezocht vandaag de oudste inwoners van het dorp om meer te leren over de oorsprong van Konomerume, de naam van het dorp, de eerste families die zich er vestigden, en welke kennis en vaardigheden zij als cruciaal beschouwen voor het dorp en de jongere generaties.

Vanwege de hoeveelheid te bespreken onderwerpen is een vervolgafspraak gemaakt. Het team zal naar verwachting deze week bezig zijn om hun voorbereidende werkzaamheden af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTeam van VIDS begint aan 3D-kaart project in Konomerume