zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
4
(1)

Team uit zorgsector moet Covid-probleem oplossen

lees ook ...

Melkcentrale verhoogt prijzen

De Melkcentrale komt er ook niet onderuit en heeft ingaande vrijdag zijn prijzen voor de verschillende producten aangepast. Directeur Dewkoemar Sitaram zegt aan de media dat de aanpassing zo lang moge...

Een speciaal team uit de zorgsector moet binnen drie maanden met een crisisplan komen voor het beheersen van de huidige Covid-19-situatie. Afgevaardigden uit de zorgsector zijn op maandag 11 oktober 2021 op het Kabinet van de President bijeengekomen met het staatshoofd, volksgezondheidsminister Amar Ramadhin, minister Albert Ramdin en vaccinatiecoördinator Gavier Asin, waarbij men zich heeft gebogen over de situatie.

Aanwezig waren de voltallige Nationale Ziekenhuisraad (NZR), leden van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Vereniging van Regionale Artsen (VRA). “De meeting is bijeengeroepen omdat we in een hele grote crisis zitten. We zitten op een punt in de zorg, waarbij heel veel systemen onder zware druk moeten functioneren, om niet te praten over een traag opkomende vaccinatieprogramma”, laat minister Ramadhin optekenen.

De regering heeft bij monde van president Santokhi haar bezorgdheid geuit over de situatie. Zowel de ministers als de vertegenwoordigers uit de Zorg hebben hun mening gegeven. Minister Ramadhin had het over praktische zaken die een oplossing behoeven. Naast de beschikbaarheid van equipment en verbruiksartikelen is de beschikking over personeel volgens hem een groot probleem. De bewindsman benadrukt dat er ook  genoeg vaccins voor handen zijn.

Voor dinsdag 12 oktober is er een vervolgmeeting gepland, waarbij de randvoorwaarden zoals financiën, in een kleinere setting besproken zullen worden. Minister Ramadhin: “Er is in elk geval een goed gevoel bij iedereen en de regering, dat men tevreden is over het verloop van de vergadering. Wij zijn goed gestemd.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTeam uit zorgsector moet Covid-probleem oplossen