maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bezorgde moeders: “Baby’s moeten gered worden”

lees ook ...

Surinaamse studenten in Cuba krijgen goederen van Volksgezon...

Studenten die in Cuba studeren hebben van het ministerie van Volksgezondheid een partij goederen ontvangen. Het gaat om een donatie van verbruiksartikelen voor de handhaving van de veiligheid van deze...

Er is dinsdag aan het parlement door vertegenwoordigers van Team Mama, Ladies Talk Suriname en de Baby Mama’s Club middels het indienen van een petitie aandacht gevraagd voor de gezondheidszorg in Suriname, in het bijzonder de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit naar aanleiding van baby’s die de afgelopen periode zijn komen te overlijden, vanwege gebrek aan medisch materiaal en gekwalificeerd personeel op de NICU.

De voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid in De Nationale Assemblee (DNA) Cheryl Dijksteel, heeft de petitie in ontvangst genomen. Verder is in de petitie opgenomen dat de samenleving uiterlijk na een maand geïnformeerd wordt over de lange termijn oplossingen voor de NICU, een nationale neonatale gezondheidsstrategie, begeleiding voor ouders die hun kindje zijn kwijtgeraakt ten gevolge van neonatale zorg die te wensen overliet en moeders die in de verwachting zijn vanaf week 8 de gynaecoloog kunnen bezoeken.

“Ik denk dat dat u inmiddels al in de media heeft vernomen dat het ministerie van volksgezondheid bezig is met vernieuwing binnen de volksgezondheid in Suriname, dus ook voor de neonatale zorg, die valt onder Moeder- en kindzorg”, heeft Dijksteel de petitionarissen voorgehouden.

De voorzitter van de vaste commissie volksgezondheid in DNA heeft de petitionarissen verder aangegeven ervoor zorg te dragen dat de petitie via de leiding van het parlement met de overige DNA-leden wordt gedeeld en ook doorgeleid wordt naar de regering. “Het probleem heeft onze aandacht,” zei Dijksteel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBezorgde moeders: "Baby's moeten gered worden"