woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

TCT lanceert meertalige website om toerismesector in Suriname te stimuleren

lees ook ...

Suriname’s Haitian community joins forces

Haitians are cooperating and progressing in different ways more than 50 years after arriving in Suriname. Marjorie Simon underlines that it is time for a fresh spin. She serves as the organization's p...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft in samenwerking met verschillende belanghebbenden uit de sector een meertalige website gelanceerd om de toerismesector in Suriname te stimuleren. Op de website Suriname.Travel staat in hoofdletters: “Suriname, the hidden treasure of South America”.

De website toont bezienswaardigheden van de historische binnenstad van Paramaribo tot de kleinste ecolodges in het regenwouddistrict Sipaliwini. TCT-minister Albert Jubithana heeft benadrukt dat de regering sterk gelooft in het potentieel van Suriname als uitstekende reisbestemming, met de focus op duurzaam en inclusief toerisme. Hij merkte op dat de website niet eigendom is van het ministerie van TCT, maar een verworvenheid voor Suriname. Het ministerie speelt een faciliterende rol en streeft ernaar om een volwaardige partner van de sector te zijn.

Minister Jubithana riep de belanghebbenden in de toerismesector op om samen te werken met de overheid en te helpen bij het herstel van de sector na de klappen van de Covid-pandemie. Hij memoreerde ook de goedkeuring van de toerismewetten, die volgens hem de eigen “Final Investment Decision” van Suriname zijn.

De minister benadrukte het belang van het verenigen van de diverse culturen en het opzetten van de Suriname Toerisme Autoriteit om het toerisme naar een hoger niveau te tillen. Hij onderstreepte dat de private sector een belangrijke rol zal spelen en vertegenwoordigd zal zijn in het bestuur van de autoriteit.

Jo-Ann Misiekaba, onderdirecteur van het directoraat Toerisme, gaf aan dat de website de meerwaarde biedt dat alle toeristische activiteiten die Suriname te bieden heeft, met een druk op de knop te zien zijn. De website werd positief ontvangen door de aanwezigen, die het duidelijk, direct en interactief vonden.

Misiekaba benadrukte dat relevante belanghebbenden betrokken waren bij het ontwikkelingsproces van de website en dat toerismewerkgroepen in alle districten worden opgezet om verantwoordelijk te zijn voor de promotie van hun eigen district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTCT lanceert meertalige website om toerismesector in Suriname te stimuleren