zaterdag 1 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
12.2 C
Amsterdam
5
(1)

TCT houdt kick off activiteit ivm Wereldtoerismedag

lees ook ...

Stand van zaken bij afsluiting toerismeweek

Dinsdag is het Wereld Toerisme Dag.  De Toerismeweek die vooraf ging wordt dan afgesloten in Bernharddorp te Para. Vandaag is er een craft-, art- en foodmarket, op het Onafhankelijkheidsplein. Op init...

In het kader van wereldtoerisme dag organiseert het departement Toerisme van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) op maandag 27 september 2021 samen met de private sector een kick-off tourism activiteit. Het thema is ‘Tourism for inclusive growth’.

De activiteit vindt plaats in hotel Residence Inn, dat speciaal voor deze dag ter beschikking is gesteld door METS NV Travel & Tours. Een van de prioriteitsgebieden van het ministerie is het ontwikkelen en bevorderen van het toerisme in Suriname. Het thema ‘Tourism for inclusive growth’ heeft daarom als onderbouwing, de bewustwording van de sociale, culturele, politieke en economische waarde van toerisme en de bijdrage die de sector kan leveren bij het bereiken van de sustainable development goals.

Om deze bewustwording kracht bij te zetten zullen diverse activiteiten worden georganiseerd in Paramaribo, Nickerie, Coronie en Para. De kick-off zal zal live worden uitgezonden en wordt .bijgewoond door een kleine groep genodigden. METS-directeur Sherida Mormon zegt dat op Wereld Toerisme dag aandacht besteed wordt aan de impact van toerisme. Ze benadrukt dat deze sector veel positieve invloed kan hebben op de economie van het land en vooral werkgelegenheid met zich mee brengt. Toerisme kan bijdragen aan het beter maken van gemeenschappen. ‘We moeten op andere manier kijken naar toerismeontwikkeling’, voegt de directeur eraan toe.

Mormon zegt ingenomen te zijn met het initiatief dat het ministerie heeft genomen om op deze dag specifiek aandacht te besteden aan toerisme. Het thema heeft, aldus directeur Mormon, vooral te maken met duurzame vormen van toerisme en impact hiervan op de samenleving. Tijdens de kick-off activiteit zullen ook vertegenwoordigers van recreatieoorden van het district Para aanwezig zijn, waarbij de bijdrage van dit district aan het toerisme in Suriname naar voren zal komen. “Toerisme staat voor behoud van de omgeving en het brengt geldt in het laatje.”

Zeker 23% van de bevolking heeft emplooi in de sector en ook andere sectoren verdienen hieraan. Toerisme is veelomvattend en heeft impact op alle sectoren. “Er is geen enkele sector die zoveel voordelen voor de samenleving oplevert als de toerismesector”, laat de METS-directeur optekenen. Ze zegt dat de Covid-pandemie wel meer nadelen dan voordelen heeft gehad voor de sector. “Het heeft de sector een aantal jaren teruggebracht en vooral voor onvoldoende inkomsten gezorgd. Aan de andere kant heeft het ons wel leren nadenken over kosten en efficiëntie.”

Vanwege de Covid-beperkingen is het programma niet al te ruim. “We willen wel de stakeholders bij elkaar brengen en debatteren over hoe Suriname weer op de kaart te zetten brengen als het gaat om toerisme. We zullen de koppen bij elkaar steken over hetgeen we kunnen doen. Om de toerismesector een boost te geven hebben we iedereen nodig: goede wetgeving, mensen die kunnen inzien dat toerisme geldt in het laatje brengt en een ieder die denkt een bijdrage te kunnen leveren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTCT houdt kick off activiteit ivm Wereldtoerismedag