donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven-Suriname

lees ook ...

Kater Karma mikt op Europa

 Kater Karma, de bekende Surinaamse zanger, wil na zijn land nu ook Europa veroveren. Aan de Ware Tijd zegt hij, dat het nog niet mogelijk is om van muziek te leven in ons land. Regillio Pinas, zoals ...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied. Minister Albert Jubithana van TCT is zelf naar Atjoni afgereisd voor de bespreking op het commissariaat. Ook districtscommissaris Ndepe ‘Frits’ Dinge en een aantal lodgehouders waren aanwezig. Partijen hebben zich gezamenlijk gebogen over het effectiever maken van de toerismesector in Boven-Suriname.

Minister Jubithana, burgervader Dinge, die de delegatie had uitgenodigd, en de lokale ondernemers hebben hun gedachten laten gaan over de aanpak. Parlementariër Miquella Huur heeft in het bijzonder de districtscommissaris en lodgehouders geïnformeerd over de Toerismewet die in behandeling is in het parlement. Huur die een van de initiatiefnemers is van de Toerismewet spreekt de hoop uit dat het ontwerp op donderdag 26 januari wordt aangenomen door het parlement.

Deze wet zal volgens haar ervoor zorgen dat er een wettelijke basis komt voor de ordening van de sector. Huur: “Er komt een autoriteit die zich zal bezighouden met certificering, het uitgeven van keurmerken en de randvoorwaarden die voordelen zullen hebben voor de toerismesector.”

Er liggen 28 oorden langs de Boven-Suriname met Atjoni als tussenbestemming is. Bij deze aanmeerplaats zijn vuilverwerking en het schoonhouden van de locatie belangrijke aspecten. “Vuilophaal betreft weliswaar een ander ministerie maar een regering is één en ondeelbaar. We moeten beter gaan beseffen dat het schoonhouden van Atjoni een van de zaken is waar wij met zijn allen achter moeten staan”, aldus minister Jubithana, die eraan toevoegt dat een vuile omgeving niet toeristvriendelijk is.

Leden van de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) hebben informatie verstrekt over diverse trainingen voor het upgraden van het toerismegebeuren. Het ministerie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om middels enquêtes informatie te verzamelen van de lodgehouders.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven-Suriname