vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
0
(0)

Taskforce ter bestrijding valutaspeculatie illegale wisselkantoren

lees ook ...

Vaccineren niet de enige bescherming tegen covid, zegt Minis...

Vanaf vandaag 2 maart 2021 heeft het 's lands hospitaal in hun eigen faciliteit hun frontlinie medewerkers ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Regiona...

Er komt een tasforce ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren. Dit is het advies dat de presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren gisteren aan president Chan Santokhi heeft gegeven. “Het speculeren met valuta door illegale wisselkantoren moeten we beter bestrijden. Dat doen we door het introduceren van een strenger toezicht- en handhavingsregime binnen de bestaande wetgeving.”

In dat kader wordt er voorgesteld een gezamenlijke taskforce in te stellen die de bevoegdheden heeft om speculatieve illegale wisselkantoren te bestrijden”, zegt commissievoorzitter Prenobe Bissessur. Hij zegt dat het optreden dan strafrechtelijk en civielrechtelijk zal geschieden.

Het traject is nu dat er een ontwerpwet afkomstig van de commissie naar de ministerraad gaat en uiteindelijk naar het parlement, via de Staatsraad, voor goedkeuring. Hierna kan de taskforce worden ingesteld door de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing.

Het concreet resultaat voor de samenleving is dat de overheid effectiever zal optreden tegen speculanten, wat uiteindelijk volgens de voorzitter tot koersdaling moet leiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTaskforce ter bestrijding valutaspeculatie illegale wisselkantoren