woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Taskforce ingesteld in Nickerie voor aanpak ziekte van Weil

lees ook ...

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel geb...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag ge...

Op korte termijn zal een door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ingestelde taskforce rond de ziekte van Weil met aanbevelingen moeten komen hoe deze heersende ziekte aan te pakken. Deze ziekte heeft in Nickerie ernstige vormen aangenomen. Negen burgers hebben de ziekte van Weil opgelopen en een persoon is hieraan overleden. Ongeveer 32 vermoedelijke cases zijn bij het Mungra Medisch Centrum (MMC) geregistreerd. 

Binnen de taskforce hebben zitting de Bestuursdienst, RGD Nickerie, de Politie, de Brandweer, het MMC, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), Openbare Werken (OW) alsook Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) elk met één vertegenwoordiger. Bij hun functioneren zal de taskforce worden bijgestaan door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en de minister Ramadhin zelf.

De komende dagen zal er een grote schoonmaakactie worden uitgevoerd in geheel Nickerie. Onder leiding van het districtscommissariaat en OW-Nickerie zal alle grofvuil worden opgehaald. Middels bekendmakingen zal de gemeenschap precies weten op welke dagen het grofvuil bij hun in de buurt zal worden opgehaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTaskforce ingesteld in Nickerie voor aanpak ziekte van Weil