maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Tarieven keuring en herkeuring motorrijtuigen stijgen met 300 procent

lees ook ...

Verdachte Most Wanted lijst opgepakt

Romieram Khan (42) alias 'Romie', die op de most wanted lijst van de politie voorkwam, is op zaterdag 09 juli door de politie van regio West na bekomen en uitgewerkte informatie aangehouden. Romier...

In Suriname zullen burgers het nog moeilijker krijgen, want de tarieven voor het keuren en herkeuren van motorrijtuigen gaan met minimaal 300 procent omhoog. Het verhogen van de verkeersveiligheid in het land is volgens de regering de belangrijkste reden voor deze tariefaanpassing. Dit staat in een staatsbesluit dat recent is goedgekeurd door de Raad van Ministers, op verzoek van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Als het parlement akkoord gaat met de verhoging zullen bromfietsers SRD 140,30 betalen voor herkeuring. Voor normale personenwagens en andere voertuigen met of zonder lading tot een gewicht van 3.500 kilogram zal voor de herkeuring SRD 397,52 moeten worden betaald. In de andere categorieën lopen de bedragen op tot SRD 1.500. Het bedrag dat wordt betaald bij de allereerste keer dat het motorrijtuig wordt gekeurd, zal – afhankelijk van de categorie – tussen de SRD 20 tot SRD 120 minder bedragen dan bij de herkeuring die jaarlijks moet plaatsvinden.

Dat er een hoger percentage van het keuringsbedrag zal worden afgestaan aan de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS) is ook een reden voor het verhogen van de keuringstarieven. Momenteel is de afdracht 10 procent. Die wordt verhoogd naar 35 procent. Er is een verhoogde bedrijfsvoering bij de SHMS en de bemensing is verruimd van drie naar tien personen. De nieuwe tarieven hebben ook te maken met de intussen aangepaste unificatiekoers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTarieven keuring en herkeuring motorrijtuigen stijgen met 300 procent