zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4
(1)

Tarieven bootroutes zijn verhoogd

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

Van 9 tot en met 15 mei zijn de boothouders van de route Paramaribo-Meerzorg in actie geweest. Het heeft geresulteerd in files op en rondom de Jules Wijdenboschbrug. De bewoners van Commewijne, die dagelijks Paramaribo moeten aandoen zijn zeer geraakt hierdoor. Vaak waren zij laat op hun werk.

 Bij zes vaarroutes van particuliere boothouders op de Suriname- en Commewijnerivier zijn de tarieven verhoogd van SRD 5,- naar SRD 8,-. De nieuwe prijs gaat maandag in. Dit is een voorlopig tarief, dat is afgesproken tussen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de Vereniging van Boothouders in het District Commewijne (VBDC). Een definitief marktconforme tarief moet nog worden vastgesteld aan de hand van de brandstofprijs.

“Uit de actie van de boothouders van Meerzorg-Paramaribo die een week duurde, is het tarief van SRD. 8,- voortgevloeid. TCT en de vertegenwoordigers van de boothouders zullen verder werken aan een marktconform tarief”, volgens Ann Sadi, voorzitter van VBDC. Sadi vindt de zaak nog wankel, maar toch moet het tarief betaalbaar blijven voor passagiers. Zij is het niet eens met de afschaffing van de subsidies.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTarieven bootroutes zijn verhoogd