Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Tariefverhogingen stroom en brandstof voorlopig van de baan

Geplaatst

op

door

Op dit moment zijn de verhogingen van de stroomtarieven en de brandstofprijs van de baan. Deze maatregelen waren opgenomen in het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 van de Surinaamse regering maar de overheid is van mening dat het momenteel niet draagbaar zou zijn voor de bevolking.

De regering van Suriname heeft als afspraak met het IMF onder meer dat zij de subsidie op stroom zouden afschaffen en dat de brandstofprijs omhoog zou gaan. Deze afspraken waren beschreven in het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 wat de basis vormt van de lening die door het IMF verstrekt wordt. Nu deze lening voorlopig in de ijskast is geplaatst lijkt de regering ook de afspraken uit het zelf opgestelde plan niet na te willen komen. Het IMF en de regering van Suriname lijken hierdoor verder uit elkaar te komen staan. Volgens minister van financien, Gillmore Hoefdraad heeft de regering nooit aan het IMF toegezegd dat zij de subsidie op de stroomrekening zouden gaan afbouwen per 1 januari 2017. Volgens hoefdraad zou de regering de brandstof alleen verhogen als de economische situatie enigszins zou verbeteren. Over het afschaffen van de stroom subsidie zegt hij dat er een onderzoek van een internationaal bureau wordt afgewacht. Gedurende de tweede helft van het jaar is duidelijk geworden dat Suriname in een diepere crisis zit dan was verwacht. Om deze reden wil de regering de bevolking niet op nog meer kosten jagen en wil het de prijs van stroom en brandstof niet verhogen. Het IMF ziet juist graag dat de regering de prijzen verhoogd zodat de inkomsten worden vergroot en hiermee de lening die bij het IMF loopt correct kan worden afbetaald.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen