donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
4.5
(2)

Tarief voor geldopnames bij ATM’s wordt aangepast

lees ook ...

Voorzitter seniorenvereniging Suriname overleden

Het nieuws van het overlijden van Renate Wouden-Bhugwandass heeft velen geschokt. Als voorzitter van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft ze jarenlang gest...

In een persbericht heeft de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) dinsdag laten weten dat het tarief voor contante opnames bij ATM’s per 15 november zal worden aangepast. De banken gaven te kennen dat er kosten verbonden zijn aan het operationeel stellen van het ATM-netwerk, die gebaseerd is op USD bedragen.

Nu de SRD is gedevalueerd  zijn de kosten in SRD gestegen. Banken hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid, en hebben daarom de verhoging zo lang mogelijk uitgesteld. Nu is men genoodzaakt een deel van deze kosten in rekening te brengen, en de gebruikers te belasten bij het opnemen van contant geld bij de ATM’ s.

Vanaf 15 november 2021 worden de kosten voor een contante opname bij een andere bank dan de bank van de rekeninghouder  (gastgebruik) belast met een bedrag van SRD 5,00.  Gebruik maken van de ATM-service van de eigen bank bedraagt minimaal SRD 2,50 en maximaal SRD 5,00. Voor de exacte informatie, dient men de bank zelf te contacten.

De Surinaamse Bankiersvereniging heeft een beroep op de gemeenschap gedaan om zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en elektronische betaalmogelijkheden, zoals pinnen bij de kassa (POS-apparaat), internet en mobile banking en betalen met een wallet via de smarttelefoon.

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTarief voor geldopnames bij ATM's wordt aangepast