woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Tandheelkundige zorg dichterbij gemeenschap Redi Doti gebracht

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Bewoners van Redi Doti kunnen nu ook naar de tandarts. De Stichting Jeugdtandverzorging heeft een nieuwe kliniek te Redi Doti in gebruik genomen. De dienstverlening zal zich richten op zowel preventieve (schoolprogramma) als curatieve zorg voor jong en oud. De polikliniek is neergezet op het terrein van tandarts Derrick Frank Jessurun, die tevens ook bestuurslid is van de stichting. Het gaat om een mobiele voertuig met benodigd apparatuur voor de dienstverlening.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die de officiële opening verrichte, gaf aan dat het idee voor een poli al sinds 2017 bestaat voor het bieden van diensten aan de lokale gemeenschap in dit gebied. De bewindsman noemde de opening van de poli een historisch moment, omdat dit gebied niet behoort tot het verzorgingsgebied van de stichting JTV.

Hij riep daarom op om de samenwerking tussen de JTV en de Medische Zending te verbreden, om de tandheelkundige zorg over het hele grondgebied van Suriname te verbeteren. De focus moet behalve de curatieve zorg vooral gaan naar de preventie en educatie voor een gezond gebit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een busje ter beschikking gesteld aan de Stichting Jeugdtandverzorging zodat het personeel dat vanuit Paramaribo getransporteerd moet worden gegarandeerd is, maar ook voor het vervoeren van de kinderen van de scholen in de omgeving van Redi Doti naar de poli. De Volksgezondheidminister bedankte Jessurun voor zijn geste en wenste eenieder veel succes toe met deze nieuwe JTV-poli. Bewoners van Pokigron en Moengo mogen ook uitkijken naar een JTV-poli. Die wordt ook binnenkort in gebruik genomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTandheelkundige zorg dichterbij gemeenschap Redi Doti gebracht