woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Tandheelkundige zorg binnenland wordt aangepakt

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

De Stichting Medische Zending (MZ) Primary Health Care Suriname heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de volgende organisaties: de Gonini Development Foundation (GDF), de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE), en de Gonini Peoples party in oprichting (GPP). Dit, ter verbetering van de tandheelkundige zorg voor gemeenschappen in haar verzorgingsgebied.

In de MoU spreken de drie organisaties hun intenties uit om de tandheelkundige situatie van minder draagkrachtige Surinamers te verbeteren, zodat zij gezonder zijn, zich zelfverzekerder voelen en zo meer kansen te hebben in de maatschappij.

Verder zullen zij samen projecten uitwerken en uitvoeren op het medische vlak welke moeten leiden tot realisatie van de vastgestelde doelen. De MZ die al jaren in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid zelfstandig de tandheelkundige zorg aan bewoners van het binnenland vorm geeft, vindt in de GDF, DOE en GPP betrokken en professionele partners.

Deze partners hebben nationale en internationale netwerken. Reeds zijn de partners van GDF op dit vlak bezig in het Caraïbisch gebied en veraf gelegen gebieden in Afrika. Na het gezamenlijk vaststellen van prioriteitsgebieden zullen de partners de menskracht, netwerken en financiële middelen combineren om de betrokken gemeenschappen van dienst te zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTandheelkundige zorg binnenland wordt aangepakt