zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Tandheelkundige behandeling Staatsziekenfonds verdrievoudigd

lees ook ...

VES bekritiseert Brunswijk’s ontvangen van goud

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft door goudho...

Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft per direct de tandheelkundige verzekering verhoogd van SRD 450 naar SRD 1480. Deze verhoging is meer dan 300 procent. De gemeenschap is hierover niet vooraf in kennis gesteld, maar werd bij de betaling ermee geconfronteerd. VHP-parlementariër Cheryl Dijksteel, tevens voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid, heeft opheldering aan de regering gevraagd over deze kwestie. De regering moet nog uitleg geven op basis waarvan dit is gebeurd.

Volgens Dijksteel is ook het swabpersoneel van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) vanaf november 2021 niet betaald. Ze heeft begrip dat er vertragingen kunnen optreden vanuit het ministerie van Financiën & Planning bij het doen van betalingen, maar vraagt dat de regering dit op een fatsoenlijke manier communiceert.

De volksvertegenwoordiger wil dat de regering heel snel duidelijkheid geeft over de problemen in de gezondheidszorg. Ook vraagt zij dat de regering zo snel mogelijk met een oplossing voor de braindrain in de zorgsector te komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTandheelkundige behandeling Staatsziekenfonds verdrievoudigd