vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

‘Tan toto’, bemoediging van gospelartiest Prosper Huur

lees ook ...

Cambiel favors a domestic pricing structure

Marinus Cambiel, vice-chairman of the ABOP, demands that the government create a pricing structure for the home market. Cambiel asserts that this should guarantee reasonably priced goods and services ...

Tan toto is Aucaans voor ‘blijf stoten’, volhouden. Het Engels zegt we ‘keep pushing’. Dit was voor het gevoel van de zanger niet sterk genoeg. Voor hem is ‘Tan toto’ de juiste vertaling van dat wat hij wil presenteren.

Als iets in het dagelijks leven moeilijk van de grond komt, gebruikt men vaak de uitdrukking ‘hou vol’. De gospelartiest vindt dit niet genoeg om een statement te maken. Voor hem moet het duidelijk zijn, dat je door moet gaan en niet opgeven. Iemand die volhoudt, kan op een bepaald moment opgeven volgens Huur.

“In het Engels zou men zeggen ‘keep pushing’, maar het gaf me geen sterk gevoel als ‘tan toto’. Je kan zeggen ‘hou vol’, maar je kan volhouden tot je een bepaald punt bereikt en dan houdt het op. Maar als je zegt blijft stoten, tan toto, hoe moeilijk het ook is, ga je je best doen om tenminste elke dag 1 procent te stoten”,  zo motiveert Huur de titel van het lied.

De artiest had de tekst snel af, nadat de Jamaicaanse producer Winton Wilmot hem zijn nieuwe beat lied horen. “Hij gaf me een uur de tijd om de lyrics voor de beat in elkaar te zetten”, zegt Huur. Deze zanger staat bekend om zijn profetische worshipsongs, waarvan hij de tekstliederen onder leiding van de Heilige Geest, in de studio maakt.

Huur kreeg bij geboorte de voornaam  Rifaldo, maar sinds 2013 gebruikt hij de artiestennaam Prosperity. Dit werd later Prosper. Huur heeft eerder liederen als ‘Thank u for life’ en ‘Koinonia’ uitbracht, die ook op de radio te horen waren. Toch komt hij met ‘Tan Toto’ officieel als artiest naar buiten. Het lied is medio april gelanceerd. Momenteel is men bezig  de videoclip af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Tan toto', bemoediging van gospelartiest Prosper Huur