vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Tadkforce Valutaverkeer uit de wet geschrapt

lees ook ...

Het werk van SPWE wordt ook dit jaar ondersteund door minist...

De Raad van Toezicht en de directie van de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) hebben op dinsdag 17 januari 2023 minister Steven Mac Andrew ontvangen om hem de verrichtingen van de stichting ov...

De regering heeft  besloten om  de Taskforce voor Geldtransactiekantoren uit de wet te schrappen. Dit betekent dat de taskforce niet meer bestaat, en dus geen woningen meer kan binnenvallen op basis van slechts ‘redelijke vermoedens’, zoals dat volgens de oude wet wel mocht. 

Zolang je niet met verkeerde dingen bezig bent, mag niemand je huis binnentreden slechts op basis van ‘vermoedens’ op zoek naar illegale vreemde valuta. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt over het schrappen van  de Taskforce “Omdat wij niet een angstgevoel bij de bevolking willen creëren”.

Hierbij mag gezegd worden dat angstgevoel voor de eigen overheid dat bij onschuldige burgers wordt opgewekt,  ongezond is en op een regime duidt met dictatoriale neigingen. En van zo een regime hebben  Surinamers de buik al vol.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTadkforce Valutaverkeer uit de wet geschrapt