dinsdag 29 november 2022
23.9 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Tachana Dalger heeft goedkeuring gekregen voor Pan-Am deelname

lees ook ...

Authentieke kanonnen Nationaal Leger na 26 jaar ingezet voor...

Het Nationaal Leger (NL) zal na bijkans 26 jaar een authentieke tak van haar rijdende krijgswerktuigen weer aan het rollen brengen. Dit wordt gedaan in verband met de herdenking van 47 jaar staatkundi...

Tachana Dalger en haar coach kunnen na enige spannende momenten, nu afreizen naar de Pan-Amerikaanse kampioenschappen baanwielrennen. De wielrenwedstrijden beginnen op 25 juni, en duren vier dagen.

Na de onzekerheid ten aanzien van de deelname, waarbij de coach van Wilgen eerst onzeker klonk, “Wij weten nu niet of en wanneer wij kunnen vertrekken,” en de Surinaamse Wielrenunie (SWU),  veel heeft gebrainstormd over hoe men het duo tijdig in Peru kon krijgen om de deelname mogelijk te maken, is er nu hoop.

“Wij hebben alle goedkeuring om af te reizen”, zegt de coach Earl van Wilgen nu opgelucht. De onzekerheid behoort tot het verleden nu. “We gaan 22 juni normaal met het vliegtuig.”

Deelname is erg belangrijk, omdat Dalger zich kan kwalificeren voor de U-23 Pan-Am kampioenschappen later dit jaar in Colombia. De meervoudig Surinaamse wielrenster van het jaar participeert in Peru op de 200 meter sprint, de 500 meter en de keirin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTachana Dalger heeft goedkeuring gekregen voor Pan-Am deelname