maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4
(1)

Taboe over mensen met een beperking moet doorbroken worden

lees ook ...

Familieconcert De Ralims

In Theater Thalia wordt op 19 april aanstaande een familieconcert gehouden. Tijdens ‘Familieconcert De Ralims” zullen drie neven op de planken staan in Suriname voor “een avond vol nostalgie”. Het con...

“Iedereen hoort erbij en dat maakt mij blij,” is de slogan van een kunstevenement dat is georganiseerd door de stichting Nationaal Monument Kind met Beperking Suriname heeft in samenwerking met het directoraat Cultuur. Bij deze activiteit kregen kinderen tussen 10 en 15 jaar zonder beperking en personen met een beperking tot 25 jaar de gelegenheid te schilderen en te tekenen onder begeleiding van de Nola Hatterman Art Academy.

Dit evenement vond plaats in de Paramaribo Zoo. De stichting tracht met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep, waarbij kinderen zonder een beperking worden betrokken, de taboe over mensen met een beperking te doorbreken.

Kinderen van Huize Betheljada en de Mr. Huber Stichting hebben zich creatief kunnen uiten met verf, kleurpotloden en kleurkrijt. De werkstukken van deze pilot zullen dienen als inspiratie voor het ontwerp van een monument voor het kind met een beperking. Het monument zal staan in het teken van een menswaardig bestaan welke deze doelgroep verdient.

Cultuurdirecteur Roseline Daan, vindt dat er meer gedaan moet worden voor mensen met een beperking, in het bijzonder kinderen. “Het gaat om mensen en mensen hebben waarde. Dit betekent dat ze niet alleen weggestopt moeten worden in een opvangcentrum, maar dat ook de samenleving het nodige doet om bij te dragen aan hun vorming”, zei Daan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTaboe over mensen met een beperking moet doorbroken worden