vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Tabakscontrole workshop onderstreept streven naar gezondere gemeenschap in Suriname

lees ook ...

Douanerecherche onderschept tijdens visitatie in pakketten g...

De douanerecherche heeft tijdens een inspectie van een aantal pakketten, op 12 juni 2024, bij de tijdelijke opslag van Ten Shipping aan de Duisburglaan, in vier verschillende pakketten met huishoudeli...

Er is onlangs een parlementaire workshop over ‘Tabakscontrole’ gehouden in de vergaderzaal van De Nationale Assemblée (DNA). Deze workshop werd georganiseerd in verband met het bezoek van een team van vijf experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan Suriname. De workshop werd geopend door Dew Sharman, vicevoorzitter van de DNA.

Tijdens de workshop werden belangrijke onderwerpen besproken door verschillende sprekers. Andrew Black, teamleider voor Directe Ondersteuning aan Partijen bij het Secretariaat van het WHO-Kaderverdrag inzake Tabaksontmoediging, presenteerde statistieken over tabaksgebruik in Suriname en benadrukte de economische en gezondheidsimpact ervan.

Evita Ricafort, juridisch technisch medewerker bij het Secretariaat van het WHO-Kaderverdrag inzake tabaksontmoediging, waarschuwde voor de gevaren van illegale tabakshandel en het aangaan van samenwerkingen met de tabaksindustrie.

Kritika Khanijo, juridisch technisch medewerker bij het team van Volksgezondheidsrecht en beleid van het WHO-hoofdkwartier, sprak over Tobacco Plain Packaging en het versterken van gezondheidswaarschuwingen op tabakverpakkingen.

Tih Ntiabang, projectmedewerker bij het secretariaat van het WHO FCTC, gaf advies over bewustwording, het vermijden van partnerschappen met de tabaksindustrie en het tegengaan van belangenconflicten.

Stephanie Cheuk- ALam, hoofd afdeling Milieu-inspectie op het BOG, besprak de uitdagingen van handhaving van de tabakswet en het ontbreken van een goedgekeurd formaat voor een politierapport.

Momenteel wordt de ontwerpwet ter wijziging van de Tabakswet behandeld in commissie in het parlement. Deze wetswijziging heeft als doel de bescherming van de bevolking tegen schadelijke gezondheidseffecten en de negatieve maatschappelijke gevolgen van tabaksgebruik te versterken.

De wet wordt voorbereid door verschillende experts, waaronder Cheryl Dijksteel, Jennifer Vreedzaam, Remi Kanapé, Mohammad Mohab-Ali, Roy Mohan, Edgar Sampie en Claudie Sabajo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameTabakscontrole workshop onderstreept streven naar gezondere gemeenschap in Suriname