donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

SZF-patiënten hoeven niet meer te betalen voor ziekenhuisdiensten

lees ook ...

Dodelijke schietpartij in Paramaribo-Noord: twee Guyanezen d...

Gisteravond zijn twee mannen doodgeschoten in de Rubenstraat in Paramaribo-Noord. Beiden vertonen meerdere schotwonden aan hun lichaam en zijn van Guyanese nationaliteit. Op de plaats delict werd e...

In tegenstelling tot de eerdere bekendmaking van de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) hoeven SZF-patiënten vanaf maandag niet bij te betalen voor ziekenhuisdiensten. Er zou ook voor opname, verblijf en behandeling in het ziekenhuis betaald moeten worden. NZR heeft hiervan afgezien, omdat er wordt onderhandeld met het Staatsziekenfonds (SZF).

De NZR deelde onlangs mee, dat de ziekenhuizen door gebrek aan financiële middelen en defecte apparatuur, momenteel niet meer in staat zijn de basiszorg te garanderen. Verder gaven zij aan dat om de dienstverlening in stand te kunnen houden, onder andere een verhoging van de ligdagtarieven noodzakelijk is.

Als aanpassing van de tarieven zou uitblijven, dan zag de NZR zich genoodzaakt aan patiënten een bijbetaling te vragen voor verschillende diensten. De NZR heeft kort na het ultimatum, spoedoverleg gehad met de regering, vertegenwoordigd door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin en de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing en het SZF.

Er wordt nog overlegd, maar de ziekenhuisdirecties zijn positief gestemd en waarderen de inspanning van de regering om samen met het SZF en de NZR tot kostendekkende tarieven te komen. De gesprekken die zullen volgen, moeten ervoor zorgen dat er eindelijk een indicatie is om de onvermijdelijke structurele hervormingen en financiering van de zorg door te voeren om de gezondheidszorg te waarborgen.

De NZR is nu ook niet in staat om patiënten volgens de kwaliteitsstandaarden te kunnen behandelen. Op de gemeenschap wordt een beroep gedaan om begrip te tonen voor de situatie waarin het zorgpersoneel in de ziekenhuizen verkeert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSZF-patiënten hoeven niet meer te betalen voor ziekenhuisdiensten