woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Symposium benadrukt cruciale rol staande magistratuur

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Op donderdag 7 december markeerde de officiële opening van de Raio-opleiding voor de staande magistratuur een belangrijk moment, gemarkeerd door een informatief symposium georganiseerd door het Centrum voor Democratie en Rechtspleging (CDR). Simone Koole de directeur van het CDR, opende het symposium en lanceerde een dag van vruchtbare discussies en presentaties over de rol van vervolgingsambtenaren in de moderne samenleving.

Tijdens het symposium deelde procureur-generaal Garcia Paragsingh waardevolle inzichten over de uitdagingen en kansen voor de Staande Magistratuur, waarbij ze benadrukte hoe deze een cruciale rol speelt in het rechtsstelsel. In haar toespraak schetste ze ook de verwachtingen voor de RAIO-groep gedurende de opleiding.

Drie officieren van justitie, namelijk Mureije Winter, Astrid Niamat en Claudia Bruining, leverden tijdens het symposium inzichten over respectievelijk “de plaats van de magistraat”, “ethische overwegingen en morele dilemma’s” en “waarde gedreven werken van de magistraat”. Hiermee werden de RAIO’s mentaal en fysiek voorbereid op de uitdagende opleiding tot vervolgingsambtenaar.

Na de formele afsluiting bood het evenement een informele gelegenheid voor verdere netwerking en informele gesprekken. Zowel het Openbaar Ministerie als het CDR kijken terug op een succesvolle bijeenkomst en bedanken alle deelnemers, sprekers en betrokkenen voor hun waardevolle bijdragen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSymposium benadrukt cruciale rol staande magistratuur